Amenajarea casei

#curatenie casa #casa #pereti casa #curatare pereti # pereti curati

Invata sa cureti corect peretii casei

Curatarea peretilor este o activitate adesea ignorata atunci cand demarezi un proces amplu de igenizare a casei. Peretii, insa, acumuleaza in timp praf si alte pete inestetice pe care este recomandat sa le indepartezi periodic. Cum procedezi pentru ca procesul de curatare a peretilor sa fie unul reusit, afla in continuare!

Pasi premergatori curatarii peretilor

Inainte de a te apuca de curatarea peretilor interiori ai casei, este important sa bifezi urmatoarele activitati:

  • Aduna solutiile de curat si ustensilele necesare procesului de igienizare. Iti vor fi necesare, asadar, o matura, carpe moi, curate si uscate, un aspirator cu perie, un burete, o solutie universala de curat, otet, amoniac, bicarbonat de sodiu si 2 galeti cu apa.
  • In continuare, elibereaza peretele pe care urmeaza sa il cureti de orice fel de obiecte si accesorii existente, mutand si piesele de mobilier.
  • Protejeaza pardoseala cu o folie de plastic sau cu ziare in zona cea mai apropiata de perete. In acest fel, te asiguri ca nici murdaria, nici solutiile de curatat nu vor ajunge direct pe parchet, gresie, linoleum etc.

Curatarea propriu-zisa a peretilor

Odata ce ai bifat activitatile de mai sus, iata care sunt pasii de urmat la curatarea peretilor interiori ai casei:

  • Inainte de a trece la spalarea unui perete, este important sa il cureti de praful si murdaria superficiala, acumulate pe suprafata acestuia. In cazul in care sari peste aceasta etapa, nu vei face decat sa creezi dungi inestetice pe perete la contactul murdariei cu apa.
  • Poti indeparta praful si murdaria superficiala cu ajutorul unui aspirator cu perie sau folosind o carpa uscata. Pentru a ajunge in zonele greu accesibile ale peretelui, infasoara carpa pe un bat de mop sau foloseste o matura cu coada lunga.
  • Dupa ce ai scapat de praf, este momentul sa treci la spalarea peretelui. Asigura-te ca folosesti intotdeauna produse de curatat care nu ataca vopseaua aplicata. In general, solutiile universale de curatat nu ar trebui sa iti produca niciun fel de probleme, indiferent daca ai folosit vopsea lavabila, vopsea pe baza de ulei etc.
  • Daca preferi o solutie naturala de curatat, poti amesteca, intr-o galeata, circa 250 gr de amoniac cu 125 ml de otet alb, 65 gr de bicarbonat de sodiu si 4 litri de apa calda. Daca nu esti sigur care va fi reactia solutiei folosite la contactul cu vopseaua de pe perete, o poti testa pe o portiune mica, ascunsa.
  • In continuare, inmoaie un burete sau o carpa in apa cu solutia de curatat aleasa. Incepe din partea de jos a peretelui si indreapta-te pe verticala catre partea superioara a acestuia. Sterge peretele pana cand murdaria a disparut in totalitate.
  • La final, dupa ce ai spalat intreaga suprafata, clateste buretele sau carpa folosita in cea de-a doua galeata, in care se afla apa curata, si reia spalarea peretelui pentru a indeparta urmele de solutie de curatat ramase. Asigura-te ca pe suprafata peretelui nu raman dungi sau urme de picaturi.

Ponturi finale

In cele din urma, pentru ca igienizarea peretilor sa fie o reusita, iata ce ar mai trebui sa stii:

  • Nu spala peretii interiori ai casei prea des. Daca remarci acumulari de praf, indepartarea lor cu o carpa uscata sau aspiratorul ar trebui sa fie suficienta. In acest fel, iti protejezi vopseaua de degradarea timpurie.
  • Nu curata niciodata un perete zugravit recent. Vopseaua are nevoie de timp sa se usuce, iar o spalare prea timpurie va dilua intensitatea culorii folosite.


Foto: howtocleanwalls.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare