Amenajarea casei

#baie #casa #amenajare casa #baie mica #spatii casa

Cum sa faci o baie mica sa para mult mai spatioasa

Locuiesti intr-un apartament mare si spatios, insa in baie te simti ca intr-o cutie de carton? Din fericire, exista nenumarate solutii care te vor ajuta sa transformi baia intr-o incapere mai mare, mai spatioasa.

Chiuveta mai mica

Chiar ai nevoie de o chiuveta de 70 de cm lungime? Opteaza pentru o chiuveta care nu depaseste 50 de cm lungime si care este suspendata pe perete. Daca vei aseza sub chiuveta si un dulapior, doar de dragul designului, vei ocupa din start 10% din suprafata baii.

Zugraveste in alb

Culorile deschise dau senzatia de luminozitate si de spatiu mai mare. Vopseste peretii baii cu o vopsea lavabila alba si bucura-te din start cu o baie care pare mai mare fara un efort prea mare.

De asemenea, daca vrei sa pui totusi faianta, opteaza pentru una sidefata, care reflecta foarte bine lumina si care va determina efectul de marire al incaperii sa fie mai pronuntat. Daca nu iti place faianta simpla, poti pune un rand de faiata alba cu motive grafice, pentru un plus de originalitate.

Scoate masina spalat

Evita sa asezi masina de spalat in baie, acolo unde spatiul este deja foarte mic. Cel mai bine este ca aceasta sa fie depozitata in bucatarie sau pe hol. Totusi, in bucatarie, incadrata in mobilier, sub blat, masina de spalat rufe va sta foarte bine si se va plia foart bine pe decor, alaturi de masina de spalat vase.

Opteaza pentru oglinzi mari

Oglinzile mai mari reflecta lumina si fac din start baia sa para cu 10% mai mare. Daca vei avea o oglinda care sa ocupe tot peretele, vei observa cum incaperea va parea brusc mult mai luminoasa si mai spatioasa, cu atat mai mult daca ai tipul potrivit de lumina.

De asemenea, polita nu va face decat sa faca incaperea sa para mai mica, motiv pentru care ar fi bine sa o elimini si sa pui in locul acesteia suporturi metalice (suspendate pe perete) in care sa asezi diverse recipiente pentru accesorii precum periuta si pasta de dinti, pieptane etc.

Instaleaza lumini puternice

Neonul alb este cel mai potrivit pentru o baie de dimensiuni reduse, cu atat mai mult daca este in combinatie cu faianta sidefata si cu o oglinda mare. Ai nevoie de un neon care poate fi asezat deasupra oglinzii sau pe peretele care se afla in fata acesteia. Acest truc este unul care nu implica o cheltuiala mare, dar care merita toti banii.

Achizitioneaza un dulap suspendat

Probabil esti tentat sa cumperi un dulap de dimensiuni mari sau inalt de sus pana jos, insa acesta nu este potrivit pentru o baie mica, oricat de modern ar fi. Cel mai bine este sa achizitionezi un dulapior mic, pe care sa il asezi la aproximativ un metru si jumatate de podea, in zona de deasupra vasului de toaleta.

Inlocuieste cada cu o cabina de dus

Cada ocupa prea mult spatiu intr-o baie, iar in plus te face sa ai cheltuieli mai mari la intretinere din cauza consumului mare de apa. Cabina de dus insa ocupa un metru patrat din baie si este mult mai practica si mai moderna. Opteaza pentru o cabina de dus simpla, cu usi mate, iar in interiorul acesteia poti instala, eventual, un suport pentru sapun si pentru sampon.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea