Amenajarea casei

#impact culori #calitatea vietii #culori #emotii

Impactul pe care culorile il au asupra emotiilor. Cum sa-ti imbunatatesti calitatea vietii cu ajutorul acestora

 

Culorile sunt foarte importante in vietile noastre si au o influenta puternica asupra starii noastre de spirit si a comportamentului nostru. Psihologia culorii exploreaza modul in care diferite nuante pot afecta emotiile si deciziile noastre. 

Afla de mai jos ce simbolizeaza fiecare culoare in parte si vei intelege cum ne influenteaza din punct de vedere emotional. 

Rosu - este culoarea responsabila cu pasiunea si energia. De asemenea, culoarea rosie este asociata cu pasiunea, energia si excitatia. Exista studii care au demonstrat ca expunerea la culoarea rosie poate creste ritmul cardiac si nivelul de alerta.

Albastru - calm si incredere. Este o culoare considerata calmanta, asociata cu linistea, increderea si stabilitatea. Psihologii sugereaza ca privirea catre albastru poate induce o senzatie de relaxare si siguranta.

Verde - simbol al echlibrului si regenerarii. Este o culoare intermediara intre cald si rece si poate crea o atmosfera de armonie si revigorare.

Galben - sursa de optimism si vitalitate. Este culoarea soarelui, iar aceasta nuanta este asociata cu energia pozitiva si entuziasmul.

Mov - creativitate si mister. Aceasta culoare stimuleaza imaginatia si poate fi benefica in spatii destinate activitatilor artistice sau proceselor creative. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea