Amenajarea casei

#lumanarile parfumate nocive #lumanari parfumate #lumanari #sanatate

Folosesti lumanari parfumate? Renunta la ele. Iata cat sunt de nocive, de fapt

Tu stii ce pericole ascund lumanarile parfumate? Iata cateva lucruri pe care e bine sa le stii inainte de a le aprinde si de a te bucura de mirosul lor in propria locuinta.

Lumanarile parfumate se gasesc peste tot, in multe magazine. Sunt pentru toate preferintele si pentru toate buzunarele, de la mirosul clasic pana la diferite arome, forme si culori. 

Specialistii spun ca in spatele momentului de relaxare de dupa ce ai aprins o lumanare parfumata se afla adevarate pericole. Dermatologii spun ca lumanarile parfumate sunt mai periculoase decat ne-am astepta. Un medicul dermatolog, foarte activ in mediul online,  i-a sfatuit pe toti cei care il urmaresc sa renunte cat mai repede la obiceiul de a aprinde lumanari parfumate acasa.

Explicatia? Foarte multe lumanari sunt facute din parafina. Odata arse, aceste lumanari emana in aer anumite substante care sunt extrem de nocive pentru organismul uman. De asemenea, pentru a reda un miros specific, la fabricarea lumanarilor se folosesc diverse substante chimice. Astfel, odata cu aprinderea lor, chimicalele se raspandesc in aer. Printre cele mai intalnite efecte negative ale lumanarilor parfumate sunt eruptiile cutanate de la nivelul pleoapelor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului