Amenajarea casei

#camera copii #biblioteca #amenajari interioare #biblioteca copii #decorare camera copii

Idei uimitoare de a decora biblioteca din camera copiilor

Sa faci un copil sa iubeasca lectura si cartile este destul de dificil. O solutie care l-ar putea face insa sa isi indrepte atentia spre biblioteca din camera sa este decorarea acesteia intr-o maniera spectaculoasa si foarte originala. Iata cateva sfaturi utile si ingenioase:

1. Foloseste culori puternice

Unul dintre decorurile cele mai simple de a face biblioteca mult mai atractiva in ochii copiilor este sa o imbraci in culori cat intense. Agata pe perete cateva polite din lemn simple, vopseste-le in culori aprinse, precum rosu, albastru sau galben si asaza ordonat cartile. De asemenea, pe marginile politelor sau ale rafturilor poti sa scrii niste mesaje sau numere cu ajutorul unui sablon.

Daca nu ai timp sau rabdare sa vopsesti rafturile poti folosi autocolant colorat. Alege insa niste nuante care il incanta pe micutul tau si care sa se potriveasca si restului de mobilier.

2. Bibliotecile lego

Poti sa ii atragi atentia micutului tau spre biblioteca folosind piese de mobilier independente. Cumpara cateva piese de mobilier micute, prinde-le de perete ca si cum ai forma un joc de lego si arata-i acestuia cum o instalezi. Cu siguranta va fi fascinat de acest proces. Pentru a-i da si mai multa atractivitate, zugraveste bucatile de pereti din spatele acestor cuburi de lemn in diverse nuante.

3. Biblioteca in natura

Daca vrei sa ii creezi micutului tau un spatiu de lectura si mai relxant, desprins parca din natura, poti desena pe peretele apropiat ferestrei un copac si sa asezi pe tulpina sa un raft vertical din lemn, foarte ingust pe care sa pui ordonat cartile.

Pentru a-i atrage si mai mult atentia copilului tau asupra bibliotecii poti atarna si un fotoliu suspendat.

4. Biblioteca cu personaje

Poti decora biblioteca micutului tau si cu autocolante de intruchipeaza personajele sale preferate. Fie ca sunt eroi de desene animate sau din basme, aceste personaje pot imbraca intr-un mod original si foarte atractiv o biblioteca simpla, din lemn, pe care poate o ai uitata prin pod.

Sursa foto: cuartocolor.es

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea