Amenajarea casei

#living #amenajare living #decoratiuni living #living galben

Idei pentru un living galben

Galbenul este o culoare vesela, asociata verii, care aduce un plus de lumina in orice incapere in care este folosita. In consecinta, daca planuiesti o redecorare a livingului, indrazneste sa te orientezi catre diferite nuante de galben, in special daca sufrageria ta nu beneficiaza de suficienta lumina naturala.
 

Spatii de depozitare galbene


Rafturile si biblioteca moderna din living, unde nu adapostesti doar carti, ci si o multime de obiecte decorative, vor deveni un punct de atractie daca vei alege sa le vopsesti intr-o nuanta de galben citron. O astfel de alegere se va dovedi nimerita intr-o sufragerie care imbina culori neutre (alb, bej, crem, maro deschis). Pastreaza, asadar, peretii albi si mobilierul intr-o culoare apropiata, astfel incat galbenul spatiilor de depozitare sa nu devina suparator in timp.
 

Pereti galbeni pentru un living decadent


In combinatie cu mobilier si elemente decorative negre, galbenul peretilor va crea un living decadent. Indrazneste sa optezi pentru o nuanta intensa de galben pe care sa o pui in valoare cu ajutorul unor piese de mobilier elegante, de buna calitate, negre. Intr-o sufragerie de acest tip poti insera cu succes si o canapea ori un fotoliu luxos tapitat cu piele naturala (alb, crem), dar si un covor cu model galben si negru.

Este important, insa, sa nu exagerezi: limiteaza numarul de obiecte decorative si de piese de mobilier, pentru a permite peretilor sa ramana "vedeta" incaperii, dar si pentru a elimina pericolul supraincarcarii vizuale.
 

Tapet galben cu imprimeu pentru o sufragerie vintage


Ideal pentru un living cu parfum retro, tapetul galben, cu model, va completa perfect un spatiu din care nu lipsesc parchetul din lemn natural, canapeaua alba, cu model gri, pernutele decorative cu stropi de culoare galbena si alte cateva obiecte decorative discrete, in culori neutre.

Pentru o sufragerie vintage, alege un imprimeu floral, rustic, care poate fi folosit atat la nivelul peretilor, cat si al decoratiunilor. Nu uita de perdelele inflorate, care sa respecte paleta cromatica folosita in restul incaperii.
 

Canapeaua galbena, punctul focal al livingului


O alta alegere inspirata pentru living este canapeaua galbena. Daca urmaresti sa obtii o atmosfera sofisticata, incearca o piesa de mobilier de acest tip tapitata cu catifea galben mustar. Canapeaua va deveni punctul focal al livingului, prin urmare este esential sa decorezi restul incaperii in nuante neutre. Poti crea un contrast deosebit folosind tonuri de gri, asortate la un parchet si piese de mobilier albe.
 

Galben intr-un living romantic


Daca iti doresti sa amenajezi o sufragerie romantica, afla ca nu este nevoie sa folosesti doar elemente albe. La parchetul, mobilierul, corpurile de iluminat si decoratiunile albe, poti adauga un perete intr-o nuanta galben piersica. Atmosfera romantica, diafana, nu va avea de suferit, insa tu vei fi reusit sa aduci un strop de culoare si sa transformi sufrageria intr-un spatiu cu atat mai special.

Foto : home-designing.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea