Amenajarea casei

#baie #gresie #faianta #model gresie

Greseli frecvente in alegerea gresiei si faiantei pentru baie

Alegerea gresiei si faiantei pentru baie este deosebit de importanta, avand in vedere faptul ca deranjul si cheltuiala nu permit schimbarea acesteia prea des.

Daca te grabesti sau nu tii cont de toti factorii importanti, poti ajungi in situatia in care nu esti multumit de aspectul final al baii tale, insa nu mai poti face nimic. Afla care sunt greselile cele mai frecvente in alegerea gresiei si faiantei pentru baie.
 

Lasi pe altcineva sa decida


Este important sa tii cont de faptul ca tu vei folosi baia, iar daca nu ai cuvantul final in alegerea gresiei si faiantei ai putea ajunge sa regreti decizia luata.

Nu lasa pe nimeni altcineva sa decida in locul tau, dar consulta-ti si partenerul daca amandoi sunteti proprietari ai casei. Chiar daca rudele care te ajuta au pareri foarte puternice, este important ca tu sa alegi in final ceea ce iti doresti.
 

Alegi un model dintr-o revista sau catalog


Poti gasi multe modele foarte frumoase de gresie si faianta , care nu se potrivesc insa cu baia ta. Evita sa iei hotararea finala inainte sa vezi si sa atingi faianta si gresia.

Unele modele pot arata foarte bine in fotografii, dar culorile si textura pot fi diferite in realitate. In mod ideal, vei putea vedea cum arata o baie in care au fost folosite gresia si faianta dorite intr-un showroom.
 

Alegi un model nepotrivit stilului si marimii baii


Chiar daca te indragostesti de un anumit tip de gresie sau faianta, tine cont de modul in care se va asorta cu restul baii tale si chiar al casei tale.

Daca ai o baie mica , cauta modelele care vor crea iluzia de spatiu si alege culori cat mai deschise daca baia ta nu beneficiaza de lumina naturala . Combinatia de nuante inchise si lumina artificiala poate transfoma baia intr-un spatiu apasator, din care abia astepti sa iesi.
 

Optezi pentru un model prea incarcat


O faianta sau gresie decorativa prea incarcata poate avea un efect neplacut, de miscorare a spatiului. In plus, modelele prea complexe pot deveni ametitoare, mai ales intr-o baie noua, in care totul straluceste.

Modele foarte incarcate, mai ales pe podea, pot ascunde cu usurinta prezenta apei, iar riscul de alunecare creste. Daca vrei totusi un model foarte incarcat de faianta, limiteaza-te la un singur rand decorativ de-a lungul peretilor baii tale.
 

Nu folosesti nicio placa decorativa


La polul opus fata de gresia si faianta cu un model prea incarcat este evitarea completa a elementelor decorative. Daca vrei sa decorezi baia in culori puternice, acestea nu sunt necesare. Cand vrei insa doar nuante cat mai deschise, prezenta unor placi decorative poate aduce un aspect mai confortabil baii.
 

Amesteci modele diferite


Chiar daca folosesti doar cateva placi decorative in baia ta, este important ca aspectul final sa fie unul coerent. Evita combinatiile de modele florale cu modele geometrice. Chiar daca iti doresti o baie cat mai vesela, contrastul puternic dintre acestea va deveni obositor in timp. In mod obisnuit, se recomanda sa alegi mai intai faianta potrivita pentru baia ta, apoi gresia care se va asorta cu ea.

Sursa foto: Nouveaunotsoriche.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea