Amenajarea casei

#tapet #tendinte 2012 #decoratiuni interioare #imprimeu animal

Tendinte 2012 in materie de tapet

Tapetul revine in forta la sfarsit de an si in 2012! Varietatea si indrazneala modelelor este neintrecuta in prezent, de aceea acum este momentul sa planifici o redecorare a locuintei si sa ai in vedere inlocuierea clasicului tapet floral. Iata care sunt ultimele tendinte in materie de tapet!

 

Tapetul cu imprimeu animal


Atat in vestimentatie, cat si in accesorii, imprimeul animal este un mare hit al acestui an si va fi la mare cautare si in 2012. Nu este de mirare, asadar, ca tendintele se manifesta si la nivelul decoratiunilor de interior. Un tapet cu imprimeu animal va atrage atentia imediat, insa alege cu grija: opteaza pentru o combinatie de non-culori (un imprimeu zebra, spre exemplu) pentru ca rezultatul sa nu fie unul exagerat, lipsit de bun gust. Evidentiaza-l cu ajutorul unor obiecte decorative in culori vesele.
 

Tapetul forestier


Iti doresti sa aduci natura in casa ta? O modalitate inedita ar putea fi alegerea unui tapet forestier. Opteaza pentru un model elegant, cum ar fi cel cu copaci mov, pe un fundal neutru. Indiferent de culoarea tapetului, asigura-te ca aceasta se potriveste cu restul pieselor de mobilier si a decoratiunilor din incapere.
 

Tapetul fashion


Ideal pentru impatimitii modei este tapetul corelat cu pasiunea utilizatorului. O idee in acest sens este un tapet alb, presarat cu siluete negre care amintesc de modelele de pe podium. Poti opta pentru acest tapet in dressing, in cazul in care dispui de o incapere generoasa, sau in dormitor, pentru a evidentia zona accesoriilor si a pieselor vestimentare din camera.
 

Stickerele


In ultimii ani, stickerele au devenit din ce in ce mai folosite pentru a personaliza incaperile casei. Nu ezita sa apelezi si tu la acestea, modelele fiind disponibile in culori, dimensiuni si forme variate. Poti obtine un tapet inedit, de pilda, combinand stickere care formeaza cuvinte, dupa modelul jocului Scrabble .
 

Tapetul cu fotografii


Fara sa fie neaparat vorba despre un tapet propriu-zis, poti da un plus de inedit unei camere alegand sa creezi un mozaic fotografic. Printre altele, ai putea incerca stilul vintage : imprimarea unor poze vechi pe care, apoi, sa le imbini intr-un colaj creativ pe unul dintre peretii unei incaperi circulate sau in care obisnuiesti sa te relaxezi.
 

Harta de mari dimensiuni


O optiune neconventionala, dar potrivita pentru calatori, este un tapet sub forma unei harti supradimensionate a lumii. O astfel de idee se potriveste intr-o incapere cu putine piese de mobilier, decorata sumar, in stil modern. De asemenea, in cazul in care optiunea ta se indreapta catre o harta colorata a lumii, incaperea ar putea fi decorata in culori neutre, pentru a nu o incarca vizual.
 

Tapetul biblioteca


Ti-ai dori sa ai si tu o biblioteca imensa cu carti? Poti rezolva problema fara sa investesti in mobilier masiv si sute de tomuri! Nu trebuie decat sa te opresti asupra unui tapet care imita modelul unei biblioteci intesate de carti diverse, frumos colorate.

Sursa foto : www.uktv.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului