Amenajarea casei

#mobilier hol #hol #amenajare hol #spatii de depozitare

Cum sa amenajezi un hol primitor pentru oaspeti

Holul de la intrare este, de multe ori, o zona complet neglijata, intunecoasa, lipsita de stil, unde inghesuim cat mai multe haine si perechi de cizme si pantofi, fara sa luam in calcul ca aceasta este prima camera pe care o vede un musafir cand ne calca pragul. Iata cum sa transformi holul astfel incat sa fie cat mai primitor si armonios.
 

Forma si functionalitate


Un hol nou si plin de stil poate fi functional pentru oricine. Chiar si cei mici isi pot gasi aici un loc de joaca .

Primul lucru de care ar trebui sa te ocupi este sistemul de iluminat din hol. Holul trebuie sa fie la fel de luminos ca si orice alta camera. Alege o lumina calda si prefera aplicele in loc de lustra.

Un tapet nou nout, cu dungi argintii sau motive aurii ar da un aer stilat incaperii din start.
Poti adauga si decoratiuni ca oglinda cu rama, vase de ceramica sau de sticla si cateva sfesnice pe o masuta.

Daca amplasezi acolo un fotoliu, garantat isi va gasi mereu cate un client care va prefera sa se relaxeze, sa se incalte sau sa vorbeasca la telefon stand pe el.
 

Simte-te ca acasa!


Aceasta ar trebui sa fie formula de bunvenit pe care sa o inspire holul tau. Rudele sau prietenii ar trebui sa gaseasca un loc unde sa se aseze si sa stea de vorba, dar si loc destul unde sa-si lase hainele, incaltamintea sau gentile fara sa simta ca deranjeaza sau aglomereaza holul. Ar fi o idee buna sa le pui la dispozitie cateva spatii de depozitare in scopul amintit mai sus.

Daca le oferi si cateva perechi de papuci caldurosi, sigur se vor simti ca acasa de la bun inceput.
 

Punctul central


Daca ai optat pentru un tapet mai decorativ, atunci acetsa poate fi punctul central. Daca nu, poti amplasa in mijlocul holului o canapea de mici dimensiuni, dar cu un model interesant. Inspira-te dn mobilierul vintage, cu rama de lemn scuptat si tapiterie deosebita.

Un tablou sau un desen desoebit, pus intr-o rama simpla, se poate transforma la fel, intr-un punct central al holului. Pentru un impact puternic, amplaseaza doua spoturi care sa lumineze numai tabloul respectiv.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare