Amenajarea casei

#electrocasnice de bucatarie #electrocasnice #fierbator electric

Fierbatorul electric: 9 motive sa-l ai in casa

Fierbatorul electric este un aparat util atunci cand nu dispui de alta modalitate de a incalzi apa. In special intr-o camera de hotel sau la birou, un astfel de aparat este binevenit. Desi poate parea un ajutor optional in bucatarie, fierbatorul electric ofera mai multa siguranta la incalzirea apei decat in cazul folosirii aragazului.

Iata 9 motive sa ai un fierbator electric in casa:


1 Fierbere rapida a apei


Cu ajutorul unui fierbator electric, obtii o cana de apa fierbinte in aproximativ 45 de secunde.


2 Control al temperaturii


Cele mai multe fierbatoare electrice nu dispun de functie pentru temperatura reglabila. Exista, insa, fierbatoare performante, care permit selectarea temperaturii dorite, in functie de preparatul pe care dorim sa-l facem cu apa fierbinte. Astfel, se poate selecta temperatura de la 40 grade Celsius la 100 grade Celsius, in mai multe trepte. Mai mult decat atat, fierbatorul electric poate avea o functie prin care aparatul pastreaza apa la temperatura dorita de utilizator.


3 Indicatoare pentru functiile aparatului


Pentru a sti cata apa sa pui in fierbator, aparatul este dotat cu un indicator dublu, special conceput pentru nivelul de apa din fierbator. Cand apa a fiert, aparatul emite un semnal sonor de notificare.


4 Siguranta in manuire


Spre deosebire de fierberea apei intr-un ibric, pe aragaz, un fierbator de apa este mai sigur de folosit, in special pentru copii. Pentru a evita accidentarile, aparatul poate fi dotat cu un compartiment de stocare a cablului.


5 Capacitate diferita, in functie de nevoi


Fierbatoarele electrice pot avea dimensiuni clasice pentru uz casnic, dimensiuni reduse pentru calatorii sau dimensiuni mari pentru birouri, sali de sedinte etc. Un fierbator clasic are o capacitate de aproximativ 1 litru. Pentru utilizarea intr-un birou sau intr-un spatiu cu un numar mai mare de persoane, se recomanda fierbatoarele care au o capacitate de pana pa 2 litri.


6 Filtru de apa


Fierbatoarele electrice pot fi dotate cu o cana cu filtru de apa. Acesta are rolul de a impiedica accesul impuritatilor si corpurilor straine in interiorul aparatului.


7 Materiale diverse


Fierbatoarele electrice sunt disponibile in plastic, inox sau sticla. Acestea doua din urma sunt materiale mai sigure, deoarece nu reactioneaza chimic cu apa fierbinte din interiorul vasului.


8 Utilizare: simpla sau complexa


Cele mai simple fierbatoare trebuie doar umplute, puse in priza si pornite. Pentru utilizatorii pretentiosi, insa, fierbatoarele electrice dispun de o tehnologie moderna. Aceasta permite iluminarea nivelului de apa, cuprinde butoane senzoriale si functii complexe, ca de exemplu, existenta a 7 trepte de temperatura sau temporizator.


9 Fierbatoare electrice: pret


Fierbatoarele electrice de pe piata au o paleta larga de preturi. Cele mai ieftine aparate sunt cele de 80 - 90 lei. Pretul mediu pentru un astfel de aparat este de 150-230 lei. Exista, insa, fierbatoare electrice al caror pret depaseste 400 lei.

Sursa foto: portableappliances.com.au
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea