Amenajarea casei

# culori camere #design interior #culori pereti

Cum sa accentuezi spatiile neutre cu ajutorul culorilor

Fie ca ai pereti albi, bej, fie gri sau in culori vibrante, este intotdeauna o idee buna sa adaugi si cateva culori care sa accentueze incaperea. Culorile-accent dintr-o camera sunt precum bijuteriile unei tinute.

Sub forma de accesorii, materiale sau tablouri, culorile - accent reprezinta cea mai usoara metoda de a oferi personalitate locuintei tale.

Adaugarea petelor de culoare reprezinta si o modalitatea extraordinara de a te juca cu culorile, de a gasi combinatii noi. In acest fel vei scoate la iveala si culori indraznete, pe care iti era teama sa le folosesti.

Iata ce poti face pentru a oferi locuintei tale mai multa personalitate:

Perechi de culori. La vopsirea peretilor poti folosi si perechi de culori. De exemplu, galben si verde deschis reprezinta o pereche de culori potrivite pentru incaperile vopsite in alb sau crem deschis. Ofera accente de culori interesante si lumineaza incaperea. In plus, accesoriile galbene si verzi originale ofera incaperii mai multa prestanta.

Accente neutre. Culorile - accent nu trebuie sa fie intotdeauna indraznete. Poti incerca si culori netru. Culoarea maro de exemplu este foarte potrivita pentru dormitoarele vopsite si decorate in culori deschise. Maroul poate fi folosit pentru accentuarea peretilor albi. Confera o stare de relaxare, care predispune la somn si odihna, aspect esential intr-un dormitor.

Culori relaxante. In camerele cu pereti deschisi la culoare, alege intotdeauna accente de culori relaxante. De exemplu poti folosi perne de culoare coral, plante verzi sau paturi in culori vibrante. In acest fel vei oferi incaperii tale mai multa personalitate. Poti folosi si tablouri in culori cu personalitate.

Pereti - surpriza. Foarte multe persoane, in decorarea locuintei, aleg sa vopseasca un perete intr-o culoarea vibranta, puternica, care sa ofere intregii camere personalitate. De exemplu, intr-o incapere in care toti peretii sunt albi, poti vopsi unul dintre acestia in albastru electric. Aceasta culoare va energiza intreaga camera. Daca o decorezi cu diverse obiecte originale, vei obtine un efect dramatic deosebit.

Mobila colorata. Mobila colorata reprezinta o modalitate sic de a adauga pete de culoare intr-o incapere neutra. Pentru un efect complet, poti adauga si accesorii in aceleasi culori. In acest fel vei obtine o incapere echilibrata din punct de vedere cromatic.

Obiecte de arta. Intr-o incapere neutra din punct de vedere coloristic, tablourile si alte obiecte de arta ofera suficienta culoare pentru a capta atentia. Un perete pe care ai agatat tablouri identice sau similare reprezinta o modalitate originala de a accentua o camera.

Culori echilibrate. Chiar si intr-o camera in care peretii sunt vopsiti in culori foarte stridente poti folosi accente de culori care sa echilibreze atmosfera. De exemplu, intr-o camera cu pereti rosii sau portocalii, poti adauga scaune sau mobilier in culori inchise. Mobilierul in culori precum verde sau albastru si chiar crem deschis sunt ideale pentru astfel de incapere.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea