Amenajarea casei

#fereastra semicirculara #fereastra rotunda #fereastra dormitor #fereastra baie

Fereastra rotunda, un detaliu arhitectural de efect

O fereastra rotunda nu este un detaliu obisnuit pentru orice casa. Insa acest element simplu poate deveni un real decor in orice fel de locuinta. Asta cu atat mai mult cu cat poate fi instalata in orice incapere, inclusiv in baie si in bucatarie.

 

Dimensiuni

Sursa foto: pinterest.com

Ferestrele rotunde sunt, de obicei, asezate cat mai sus si sunt de regula destul de mici. Insa nimic nu te mai impiedica acum sa proiectezi o fereastra rotunda sau cel putin semicirculara de dimensiunile uneia obisnuite. O fereastra de dimensiune medie poate fi instalata intr-o camera mica, iar doua hublouri micute sunt suficiente pentru a lumina natural o baie.

Fereastra rotunda nu are neaparat nevoie de perdele, pentru ca acestea nu vor face decat sa anihileze efectul vizual al curbelor care ii dau, de fapt, tot farmecul.

La mansarda

Sursa foto: interiorholic.com

Probabil ca podurile si mansardele sunt locurile in care ne-am imaginat intotdeauna locul unei ferestre rotunde. Si, da, intr-adevar, arata perfect pe tavantul inclinat, parca mult mai bine chiar decat o fereastra clasica. In plus, liniile curbe ale ferestrelor tip hublou iti dau libertatea sa le amplasezi oriunde pe perete, intr-un frumos joc de forme si lumini. In plus, iti ofera si o vedere impresonanta.

In bucatarie

Sursa foto: interiorholic.com

Cat de surprinzator poate arata aceasta fereastra rotunda intr-o bucatarie, probabil unul dintre ultimele locuri in care te-ai fi gandit ca merge amplasata. Curburile ei vin sa sparga efectiv tiparul liniilor drepte si al colturilor specifice mobilierului din acest spatiu.

In baie

Sursa foto: interiorholic.com

O fereastra clasica, dreptunghiulara nu exclude si prezenta uneia rotunde. Deasupra cazii de baie isi face usor loc o fereastra precum o oglinda veche.

In dormitor

Sursa foto: remodelista.com

O varianta extrem de interesanta este fereastra semicirculara. Modelul acesta iti permite sa dai o amplitudine mult mai mare circumferintei. Astfel, daca ai o camera mare, poti ocupa aproape o treime dintr-un perete cu o astfel de fereastra.

Pe casa scarii

Sursa foto: homeaway.ca

Un "ochi" de lumina de dimensiuni medii asigura suficienta vizibilitate in timpul zilei pe casa scarii.

Sursa foto: interiorholic.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea