Amenajarea casei

# alergie caini #alergie pisici #arici #iepure #pesti #pasari #animale de companie #porcusor de guineea

Esti alergic la caini si pisici? Ce animal de companie poti adopta

Foarte multe persoane sunt alergice la caini si pisici, unele dintre cele mai populare si indragite animale de companie. Exista insa si alte variante de companioni, care iti pot insufleti casa, fara sa te faca sa stranuti sau sa te confrunti cu alte reactii alergice din cauza parului si blanii pe care o lasa in jur. Alege dintre urmatoarele variante, animalul de companie care crezi ca ti se potriveste cel mai bine.

1. Arici

Ariciul este o alta alternativa pe care o poti lua in calcul, atunci cand esti in cautarea unui animal de companie. Ariciul nu atinge dimensiuni foarte mari, insa este destul de activ si va avea nevoie de spatiu ca sa se miste. Este un animal de companie perfect pentru cei care ajung acasa seara, ariciul fiind animal nocturn.

2. Iepure

Iepurii sunt niste companioni extrem de inteligenti si iubitori. Se ataseaza rapid de stapanii lor, au personalitate puternica si chiar pot invata anumite comenzi si trucuri. Iepurilor le prinde bine socializarea cu oamenii si au nevoie sa stea in aer liber macar cateva ore pe zi.

3. Porcusor de Guinea

Porcusorul de Guinea poate fi o alternativa mai buna decat un caine sau o pisica in cazul persoanelor care sufera de alergii, pentru ca acest animal sta inchis in cusca si orice alergen va ramane in locul in care acesta sta cel mai mult. Porcusoul de Guinea se intretine usor, are nevoie de apa proaspata, mancare de calitate, o cusca cat mai mare si activitati care sa ii stimuleze mintea si corpul.

4. Pasari

Poate multe dintre pasari se tem sa se apropie foarte tare de oameni, insa perusii si papagalii sunt exceptii, acestia fiind foarte incantati sa socializeze. Pasarile exotice pot inlocui cu succes orice alte animale de companie in preajma carora persoanele predispuse la alergii ar avea de suferit.

5. Testoase

Testoasele pot fi niste animale de companie perfecte, mai ales pentru cei care nu au timp sau energie sa alerge dupa un caine sau o pisica. Testoasele sunt creaturi inteligente usor de intretinut. Acestea au nevoie de mult spatiu si un mediu care sa se potriveasca nevoilor lor. Fiecare specie are particularitatile sale legate de dieta si spatiul in care traieste. Atentie ca testoasele pot fi purtatoare de salmonella, asadar este nevoie sa te speli foarte bine pe maini de fiecare data dupa ce ai pus mana animalul tau de companie.

6. Pesti

Chiar daca nu ii poti invata anumite trucuri si nici nu se gudura atunci cand ajungi acasa, pestii exotici pot fi niste animale de companie simpatice. Aceste creaturi acvatice aduc culoare, frumusete si eleganta in casa ta.

7. Porc

Cu toate ca au reputatia ca fiind animale ceva mai murdare decat caini sau pisicile, purceii pot fi niste animale de casa perfecte. Porcii sunt inteligenti si afectuosi cu stapanii lor si tocmai pentru ca nu au blana pot fi o alternativa la caini si pisici in cazul celor care sufera de alergii. Singurul inconvenient ar fi ca un porc ajunge sa aiba dimensiuni destul de mari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea