Amenajarea casei

# idei decorare dormitor #design dormitor #amenajare dormitor #dormitor

11 idei de amenajare care vor transforma dormitorul intr-un colt de rai

Cand vrei sa iti reamenajezi dormitorul si nu mai stii la ce trucuri sa apelezi pentru a-i da un suflu nou, inspira-te din urmatoarele idei simple si usor de pus in practica. Dormitorul poate arata ca un colt de rai, chiar si atunci cand nu faci mari schimbari, doar acorzi mai multa atentie unor detalii esentiale.

1. Decoreaza patul

Incepe decorarea adaugand o rama colorata deasupra patului, pune o gramada de perne in mijloc si atarna o ghirlanda jucausa pe peretele din spate.

2. Inspira-te din exterior

O usa de hambar, din lemn, refolosita poate adauga textura si cu siguranta atrage atentia intr-un dormitor decorat in stil rustic. Foloseste lemn reconditionat ca punct de plecare pentru a da viata unei piese unicat, adauga si cateva lumini pentru citit si dormitorul tau inspirat din viata la ferma arata acum, cu adevarat chic.

3. Umple spatiul cu plante verzi

O frunza de palmier intr-un verde vibrant va arata precum o opera de arta in aceasta camera cu aer boem, decorata in rest in stil minimalist.

4. Harta lumii la capatul patului

In loc sa ai lumea la picioare, o poti avea la capatul patului. Alege o harta vintage pe care sa o pui la capatul patului si in felul aceasta sa creezi un punct de interes intr-un dormitor decorat in cel mai simplu mod. Poti gasi o astfel de harta in anticariate sau la targurile de obiecte vechi.

5. Covoare colorate

Atunci cand pui un covor peste o mocheta care acopera toata podeaua vei defini mai bine spatiul in timp ce ii adaugi culoare si un model.

6. Perete accent

Dormitorul este un spatiu pentru relaxare, dar acest lucru nu inseamna ca trebuie sa arate plictisitor. Poti sa folosesti o culoare puternica, indrazneata, cum este rosul-portocaliu pentru a face un perete accent chiar la capul patului.

7. Locul perfect pentru un pui de somn

Cine spune ca in dormitor ar trebui sa stea doar un pat mare? Poti adauga in aceasta incapere si un pat de zi, numai bun pentru un pui de somn sau ca loc de sedere atunci cand iti doresti sa citesti.

8. Flori pentru prospetime

Florile adauga prospetime in orice spatiu si dau viata interioarelor, fie ca vorbim de un tablou cu flori, o perna decorativa cu imprimeu inflorat sau o vaza plina de flori proaspete.

9. Asternuturi de pat pretioase

Nimic nu se compara cu senzatia pe care ti-o ofera asternuturile curate si proaspete, atunci cand mergi la culcare. Investeste in astfel de piese si noptile tale vor fi mult mai odihnitoare. In plus, seturile de lenjerie de pat de calitate rezista mult mai bine in timp.

10. Foloseste regula de trei

Atunci cand vrei sa umpli un spatiu, insa nu ai un buget generos ca sa investesti in piese de arta mari foloseste acest truc: prinde mai multe rame de aceeasi marime, cu imagini simple, unele langa altele, deasupra patului din dormitor.

11. Cosurile impletite

Cosurile impletite sunt atat decorative, dar au si o utilitate practica, pentru ca poti pune in ele paturi, perne, carti sau reviste. In acest fel spatiul este bine organizat si in dormitor domenste intotdeauna ordinea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare