Amenajarea casei

#decoararea casei #casa #elemente decorative #mobilier vara

Elemente de inspiratie marina pentru casa

Vara aduce cu ea de fiecare data si ganduri de vacanta, la munte ori la mare, in tara sau in strainatate. Daca te numeri printre iubitorii plajelor si ale valurilor marii, afla ca nu este nevoie sa ajungi acolo pentru a intra in atmosfera de vacanta. Incepe prin a-ti impanzi casa cu elemente de inspiratie marina!

1. Bol cu obiecte marine

Scotoceste sertarele in cautarea amintirilor din vacantele din anii trecuti si pune la vedere boluri in care ai introdus scoici, pietricele si alte lucrusoare care iti evoca spiritul vacantei la mare. Pentru un plus de efect, opteaza pentru boluri din lemn pe care, daca ai suficiente suveniruri din vacantele la malul marii, sa le umpli pe criterii cromatice.

De asemenea, nu te impiedica nimeni sa iti folosesti creativitatea pentru a picta in diverse culori scoicile si restul lucrusoarelor de care dispui pentru a obtine efectul dorit.

Nu in ultimul rand, daca esti de parere ca bolurile de lemn nu scot in evidenta suficient de mult obiectele dragi din vacantele trecute la mare, nu iti mai ramane decat sa le expui in vase de sticla. Amplasarea lor poate varia in functie de ceea ce urmaresti sa obtii: te poti limita la 1-2 incaperi ale casei sau le poti insera pana si pe masuta din holul de la intrare.

2. Perdele diafane pentru o camera bine luminata

Lumina puternica si incaperile decorate in culori deschise amintesc, inevitabil, de zilele lungi, de vara. Pentru a aduce vacanta in interiorul casei tale, renunta la draperiile groase si foloseste doar perdele din materiale subtiri, diafane, care permit patrunderea unei cantitati cat mai mari de lumina in casa. In camera copilului poti incerca chiar perdele cu motive marine discrete, in nuante de albastru.

3. Piese de mobilier din materiale naturale, usoare

In cazul in care bugetul ti-o permite, amenajeaza curtea, gradina sau o incapere a locuintei (eventual, a casei de vacanta) cu piese de mobilier din materiale naturale, usoare, precum rachita ori ratanul. Nu uita de covorul din bumbac, nici de masuta de cafea din lemn nefinisat (poti incerca si o buturuga a unui copac mai mare). In cele din urma, in cazul amenajarii interioare, foloseste elemente decorative in nuante de albastru si alb la zugravirea peretilor.

4. Lenjerie de pat marina

In corelatie cu punctul anterior, vara impune renuntarea la materialele groase ale lenjeriei de pat si optarea pentru unele usoare, care sa permita o buna aerisire in timpul noptii si, deci, un somn cat mai odihnitor. Pentru a-ti aminti de zilele petrecute la mare, ai putea opta pentru lenjerie de pat in combinatii de alb si albastru ocean - spre exemplu, daca alegi cearsaf si fete de perna albe, completeaza-le cu o patura albastra.

5. Hamac pe veranda casei

Din nou, in situatia in care locuiesti la casa, vara este momentul propice pentru a scoate la inaintare armele care invita la relaxare. Pe langa piesele de mobiler din materiale usoare, adu-ti aminte de confortul vacantei la malul marii cu ajutorul unui hamac, amplasat chiar si pe veranda (generoasa) a casei.

Foto: theunexpectedchic.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare