Amenajarea casei

#dulap baie #chiuveta baie #mobilier de baie #masca de chiuveta

Dulapul de baie pentru chiuveta: modele practice si atractive

Masca de chiuveta pentru baie constituie una dintre principalele piese de mobilier pentru acest spatiu al locuintei. In functie de stilul de amenajare, este bine sa alegi un model atat practic, cat si estetic, pentru a pune in valoare zona lavoarului si oglindei din baie.

Iata in continuare cateva modele practice si atractive pentru masca de chiuveta:
 

Masca de chiuveta in stil clasic


Masca de chiuveta in stil clasic este realizata de obicei din lemn masiv tratat pentru a rezista la umezeala. Corpul este masiv, plin, cu sertare si usi. Culoarea recomandata pentru o baie clasica este maro sau wenge. Pentru a avea cateva accente moderne, foloseste un blat cu un model deosebit, pe care sa asezi un lavoar neincastrat.

Blatul trebuie sa fie suficient de mare incat sa incapa pe el nu doar obiectele de toaleta, dar si piese decorative, chiar vaze cu flori. In cazul in care mobilierul este realizat pe comanda, lasa un raft deschis, unde sa asezi, impaturite, prosoapele. Acest design este asemanator cu cel al hotelurilor moderne.

Sursa foto: 2.bp.blogspot.com
 

Dulap de chiuveta in baie moderna


Baile moderne sunt axate, in principal, pe modele geometrice. Poti alege un material ideal pentru blat, din care sa construiesti o masa cu picioare, in interiorul careia sa ai rafturi de alta culoare. Lookul este unul minimalist, cu un efect vizual puternic. Pentru un plus de noutate, adauga un lavoar de baie geometric, iesit din linia blatului.

Sursa foto: smarterbathrooms.com.au

Dulap pentru chiuveta in stil rustic


Pentru o baie in stil rustic, se folosesc dulapioarele de lemn natural, simple, cu aspect traditional. Pentru un plus de efect, se poate transforma un bufet vechi intr-un dulap pentru chiuveta din baie. Adauga o chiuveta aramie cu garnituri de epoca si vei obtine o piesa de mobilier frumoasa si functionala intr-un spatiu rustic.

Sursa foto: log-homes.thefuntimesguide.com
 

Mobilier pentru chiuveta din baie realizat pe comanda


In cazul in care te decizi sa faci dulapul sau masca de chiuveta pe comanda, stabileste care sunt lucrurile pe care vrei sa le depozitezi in acest spatiu, inauntru si in exterior. Poti face o masca de chiuveta inchisa, deschisa sau cu usa cu sticla, poti adauga sertare sau manere pentru prosoape si sertarase speciale pentru servetele.

Opteaza pentru picioare inalte de cativa centimetri pentru ca apa de pe gresie sa nu atinga corpul dulapului. Ia in consideratie marimea blatului, precum si stilul de amenajare din jurul oglinzii. In acest fel vei explora spatiul dupa nevoile personale, pe verticala si orizontala, in interior si exterior.

Pentru un look aerisit, dulapul sau masca de chiuveta se suspenda pe perete, astfel incat nu mai este nevoie de picioare. Din cauza ca acest spatiu este foarte folosit, blatul si intreg corpul mobilier trebuie sa fie rezistente la zgarieturi, pete, umezeala, caldura etc. Intreaba reprezentantul magazinului de mobila pe comanda care sunt cele mai bune materiale pentru a construi un dulap pentru chiuveta din baie. Fereste-te de produsele care au un simplu strat protector lipit de lemn deoarece, in timp, acesta se poate desprinde, lasand umezeala sa patrunda in mobilier.

Sursa foto: gorenje-no.si
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea