Amenajarea casei

#electrocasnice #electronice #copii

Electrocasnice periculoase pentru copii

Apa si electricitatea sunt o combinatie periculoasa astfel ca este bine ca parintii sa se asigure ca obiectele electrocasnice sunt scoase din priza atunci cand nu sunt in functiune. De asemenea, este indicat ca electrocasnicele cu dimensiuni mici sa fie depozitate in locuri in care nu au acces usor copiii pentru a evita aparitia accidentelor. Iata care sunt cele mai periculoase obiecte electrocasnice pentru copii:


1 Resourile


Resourile folosite ca sursa alternativa de incalzire a locuintei pe timp de iarna sunt unele dintre cele mai periculoase aparate pentru cei mici. Ele nu trebuie lasate niciodata sa functioneze in camerele in care sunt copii fara supravegherea unui adult. Micutul tau risca sa-si provoace arsuri grave daca atinge un astfel de aparat sau chiar sa produca un incendiu.

De asemenea, este recomandat sa:
 

  • tii resoul la distanta de cel putin 1,5 m de pereti, pat, haine sau animalute de companie ;
  • opresti aparatul atunci cand iesi din camera sau in timp ce dormi;
  • eviti uscarea de haine direct pe rosou sau orice alta sursa de incalzire;
  • eviti folosirea de prelungitoare.


2 Plite electrice sau pe gaz


Este recomandat sa nu-ti lasi micutul sa se joace in preajma unei plite electrice sau pe gaz pentru ca poate fi atras de culoarea rosie a ochiului care se incalzeste, provocandu-si arsuri grave.

De asemenea, este bine sa cureti plita de fiecare data dupa ce gatesti pentru ca resturile de mancare si grasimi pot sa se aprinda. Totodata, nu atarna niciodata prosoape de bucatarie deasupra plitei.


3
Masina de spalat vase


Masinile de spalat vase sunt foarte periculoase mai ales pentru copiii cu varsta de pana in 5-6 ani. Apa fierbinte, obiectele ascutite si partile mobile care le pot prinde manutele, iata cateva elemente care provoaca accidente.
Este bine sa nu-ti lasi micutul nesupravegheat in preajma masinii de spalat vase. Atentie si la momentele in care deschizi acest aparat dupa folosire, aburii pot fi foarte fierbinti.
 

4 Uscatoarele de rufe


Si uscatoarele de rufe pot fi periculoase pentru copii. Orice jucarie din plastic sau cauciuc asezata in uscatorul de rufe poate provoca un incendiu pentru ca aceste materiale se incalzesc foarte repede.
Este recomandat sa nu lasi uscatorul de rufe sa functioneze atunci cand nu esti acasa si sa cureti frecvent filtrul de scame intrucat altfel aparatul va fi suprasolicitat.
 

5 Mixerul de bucatarie


Pe langa posibilitatea ca micutul tau sa-si raneasca degetele intr-un mixer mai pot aparea si altfel de accidente. Spre exemplu, o lingura sau o jucarie introdusa intre paletele mixerului in timp ce acesta functioneaza poate sa sara direct in fata copilului si sa-l raneasca. De aceea, este recomandat sa asezi mixerele in cutia lor dupa utilizare, pe care s-o depozitezi intr-un dulap mai inalt, la care copilul nu are acces usor.


6 Fierul de calcat


Copilul tau isi poate provoca arsuri foarte usor jucandu-se cu un fier de calcat . Atentie la acest aparat si dupa utilizare intrucat se raceste in cateva minute. In acest timp reprezinta un adevarat pericol pentru copii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului