Amenajarea casei

#casa #decoratiuni interioare #amenajare casa

Decoratiuni interioare care te pot rani

Chiar daca pare incredibil, cele mai multe accidente, unele dintre ele dramatice, au loc acasa. Baia, bucataria sau balconul pot deveni adevarate pericole, atat pentru copii, cat si pentru adulti. Ai grija la modul de amenajare a acestor camere, dar si la decoratiunile pe care le achizitionezi.

Sufragerie

Acopera toate obiectele electrice si prizele. Daca ai copiii mici este foarte important ca acestia sa nu aiba acces la astfel de obiecte din locuinta. Ai grija sa securizezi si firele de la lampadare, astfel incat acestea sa nu fie trase si sa cada peste tine sau copil.

Fii atent si la lampile mari. Fixeaza-le bine, astfel incat sa nu cada. Daca nu le poti fixa este indicat sa renunti la ele pentru o perioada, pana cand cel mic mai creste si intelege pericolele din casa.

Acopera si telecomenzile de la televizor si alte aparate electronice. Securizeaza si colturile ascutite ale meselor, scaunelor sau caloriferelor. Pe cat posibil incearca sa achizitionezi obiecte rotunde, fara colturi ascutite. Tine la distanta obiectele care se sparg si reorganizeaza biblioteca sau rafturile cu carti.

Este indicat sa muti si plantele, astfel incat sa nu existe cazuri de otravire cu frunzele acestora. Evita sa asezi fete de mese sau alte obiecte textile pe mese sau rafturi. In acest fel vei evita o serie de accidente neplacute.

De asemenea, incearca sa eviti decoratiunile la moda, compuse din multe oglinzi, pietre sau scoici. Aceste decoratiuni pot creea o serie de accidente, chiar si in randul adultilor, nu numai al copiilor.

Ai grija si la ce covoare cumperi pentru locuinta. Acestea trebuie sa fie din materiale care nu aluneca pe parchet sau gresie. Pentru a preveni accidentele, poti cumpara covoare speciale din materiale antiderapante.

Baie

Depoziteaza medicamentele, lamele de ras, acele, apa de gura, cosmeticele, parfumurile, foarfecele si alte obiecte periculoase in dulapuri speciale, acolo unde cei mici sa nu aiba acces. Intotdeauna dulapul cu medicamente trebuie sa fie inchis.

In baie aseaza si covorase care sa nu alunece si tine capacul de la toaleta intotdeauna lasat in jos. Dupa folosire, goleste cada si nu lasa copiii sa se joace in baie. Chiar daca sunt mai frumoase, incearca sa eviti obiectele din ceramica. Pentru periute sau perii alege recipiente din plastic.

Bucatarie

Tine intotdeauna inchise usile de la cuptoare si scoate din priza toate aparatele electrocasnice mici. Nu lasa firele sa atarne, deoarece te poti impiedica oricand de ele.

Depoziteaza solutiile de curatare, inalbitorii sau detergentii in dulapuri inchise, acolo unde copiii sa nu aiba acces. Acopera butoanele de la aragaz, astfel incat cei mici sa nu ajunga la ele. Cand cei mici se afla in bucatarie, serveste-le mancarea in farfurii din plastic si evita-le pe cele din portelan sau ceramica.

De asemenea, tine la distanta pungile de plastic si sacosele cu cumparaturi. Chiar daca iti plac accesoriile pentru cafea, incearca sa le tii cat mai departe de cei mici.

Ferestre si usi

Cand acasa sunt si copii, incearca sa tii toate usile si ferestrele inchise. Scurteaza firele de la draperii si jaluzele, astfel incat cei mici sa nu ajunga la ele. Nu ii lasa pe cei mici sa stea nici in balcon, fara atenta supraveghere a unui adult.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare