Amenajarea casei

#casa #piscina #intretinere piscina #igiena piscina #piscina casa

Piscina de acasa: cele mai importante reguli de intretinere si igiena

Piscina din curtea casei este o prezenta nepretuita pe timp de vara, cand temperaturile ating cote alarmante. Pentru a te bucura de ea in deplina siguranta, insa, este nevoie sa fii la curent si sa respecti o serie de reguli de intretinere si de igiena. Iata-le pe cele mai importante!

1. Reguli la schimbarea apei din piscina

Piscina descoperita din curtea casei este un loc in care se pot adaposti si dezvolta o multime de bacterii, virusuri si alte microorganisme ce pot dauna grav sanatatii. De aceea, pentru a evita problemele, incepe prin a schimba apa din piscina o data pe an. Ideal, schimbarea apei ar trebui sa aiba loc inaintea sezonului estival, pe durata primaverii. Retine si ca pH-ul apei din piscina ar trebui sa se situeze intre valorile de 7.0 si 7.4.

Pe timp de vara, cand piscina este folosita frecvent, este important sa adaugi o data pe saptamana o cantitate de apa proaspata, care sa suplineasca deficitul aparut din cauza evaporarii. Cantitatea de apa proaspata ar trebui sa reprezinte 5% din volumul total.

2. Reguli de curatare a piscinei

In continuare, este important sa te asiguri ca piscina ta nu prezinta depuneri de calcar si, in situatia in care acestea apar, sa le indepartezi. Totodata, inainte de a schimba apa din piscina, asigura-te ca indepartezi si eventualele microorganisme existente - cum ar fi algele.

In acest sens, iti vor fi necesare produse speciale din comert, destinate igienizarii piscinei. Din magazinele de specialitate este recomandat sa achizitionezi atat solutii pentru indepartarea depunerilor de calcar si a microorganismelor (dupa golirea apei din bazin), cat si solutii de curatare periodica a reziduurilor din piscina.

3. Substantele folosite la curatarea si intretinerea piscinei

O atentie sporita trebuie acordata substantelor folosite la curatarea si intretinerea piscinei. Astfel, exista o serie de reguli pe care este important sa le respecti:

  • Respecta intotdeauna dozajul recomandat pe recipientele solutiilor din comert. Spre exemplu, prea multe sau prea putine tablete de clor adaugate in apa din piscina, pot cauza probleme neplacute (fie un miros persistent si neplacut de clor, fie inmultirea microorganismelor nedorite din apa).
  • Evita sa folosesti detergenti de uz casnic la curatarea piscinei, intrucat acestia pot produce dezechilibre chimice la nivelul apei, care se vor traduce prin dezvoltarea algelor, tulburarea apei, aparitia spumei etc. In plus, particulele de detergent pot duce la aparitia zgarieturilor pe suprafata piscinei.
  • Nu uita niciodata de solutiile destinate neutralizarii fierului, magneziului si cuprului din apa, ai caror ioni pot cauza tulburarea apei, corodarea accesoriilor din piscina etc.

4. Reguli de igiena inainte de a intra in piscina

Pentru a evita introducerea in apa din piscina a unor substante precum grasimea (sebumul), cosmeticele, transpiratia sau crema de plaja, este important sa faci un dus rapid inainte de a intra in bazin. Repeta procesul ori de cate ori este necesar (inaintea fiecarei intrari in piscina).

Foto: poolpleaser.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea