Amenajarea casei

#decoratiuni halloween #halloween #casa #decoratiuni casa halloween

Decoratiuni de Halloween pentru casa

Halloweenul, cu pregatirile si petrecerile pe care le implica, se numara printre primele sarbatori care anunta sezonul magic de iarna al Craciunului si Revelionului. Daca iti place sarbatoarea Halloweenului, profita de ocazia oferita pentru a-ti decora casa cat mai creativ si nastrusnic!

Intocmai ca alte sarbatori de peste an - Craciunul, in mod special -, si Halloweenul iti ofera posibilitatea de a-ti pune imaginatia in practica si de a-ti impanzi, la propriu si la figurat, casa cu cele mai diverse decoratiuni. Pe multe dintre ele le gasesti de-a gata in magazinele de specialitate, pe altele le poti confectiona chiar tu, cu putina dibacie si un strop de rabdare.

Iar daca ziua ta de nastere sau onomastica (Sfantul Dumitru, spre exemplu) are loc in preajma sarbatorii de Halloween, cu atat mai bine: poti profita de ocazie pentru a organiza un party tematic!

Descopera, in continuare, cateva exemple de decoratiuni creative de Halloween pentru casa ta:

1. Fantome prietenoase

Pe langa exemplarele pe care le poti achizitiona din magazinele cu decoratiuni, afla ca iti poti crea tu insuti propriile fantome simpatice. Vei avea nevoie de cateva baloane incolore pe care sa le acoperi cu o bucata de tifon de dimensiuni generoase. Pentru a crea efectul scontat, asigura-te ca materialul este zdrentuit in partea inferioara. La final, nu iti mai ramane decat sa le aplici niste ochisori mici din fetru negru. In masura in care este posibil, agata fantomele de lustra sau de candelabru pentru a le transforma in adevarate spirite plutitoare!



Foto: countryliving.com

2. Lumanari de Halloween

Din decorul de Halloween nu au voie sa lipseasca lumanarile infricosatoare. O varianta usoara de a obtine astfel de lumanari este sa cumperi cateva simple, pe care sa le introduci in suporturi albe tip pahar pe suprafata carora sa desenezi, pictezi sau sa aplici imagini specifice Halloweenului.

Nu ezita sa bati magazinele de specialitate in cautarea unor lumanarele de Halloween in forma de fantome, dovleci, pietre funerare, vrajitoare, felinare etc.

3. Lilieci

Liliecii sunt un motiv de Halloween pe care il poti folosi din abundenta! Spre exemplu, iti poti confectiona propriii lilieci din materiale ca fetrul, folosind sabloane pe care le gasesti fie in magazinele de jucarii, fie pe Internet.

Unde ii amplasezi? Daca stai la casa, poti lipi un stol de lilieci pe usa de la intrare (la exterior). In interiorul casei, poti aseza strategic cativa lilieci la ferestre sau ii poti agata de lustre ori lipi direct pe suprafata acestora.

4. Decoratiuni pentru masa de Halloween

Sarbatoarea de Halloween ar trebui sa includa si un ospat cu motive specifice. Ce nu ar trebui sa lipseasca de pe masa de Halloween? Pe langa bunataturile cu aspect infricosator, nu uita sa aduci farfurii alb cu negru sau complet negre, dovleci sculptati cu lumanari in interior, un eventual buchet cu flori portocalii de toamna etc.

In situatia in care organizezi o astfel de masa in cadrul unui party de Halloween, iata o idee suplimentara: indica locul la masa al fiecarui invitat cu ajutorul unei maturi in miniatura, pe care sa lipsesti eticheta cu numele. Efectul va fi garantat!

Foto: countryliving.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea