Amenajarea casei

#casa #decorare casa #amenajare casa #dormitor stil asiatic #decorare stil asiatic

Dormitor in stil asiatic

Daca iti plac incaperile clasice si eviti tonurile de alb si bej, atunci stilul asiatic este pentru tine. Te poti folosi de acest stil de decorare si in dormitor si vei obtine o incapere in care te vei relaxa si simti bine.

Un dormitor in stil asiatic va deveni cu siguranta centrul locuintei tale, o zona plina de originalitate. Fie ca ai dormitor mare, fie unul mic, stilul asiatic poate fi implementat cu succes oriunde.

Pentru a obtine un dormitor in stil asiatic trebuie sa te ocupi de pereti, podele si pat, care sunt elementele cheie.

Ce culori alegi pentru un dormitor asiatic

Poate fi foarte distractiv sa decorezi un dormitor asiatic. Toate culorile inchise la care visai pot fi folosite acum cu succes pentru vopsirea peretilor dormitorului tau. Rosul si auriul sunt cele mai potrivite combinatii de culori pentru dormitorul asiatic.

Rosul dominant cu cateva accente de auriu ofera dormitorului tau un aspect dramatic. Poti mobila apoi dormitorul cu obiecte de culoare neagra. Tot pentru pereti, poti folosi si verde si galben, pentru o combinatie proaspata. De asemenea, poti alege si combinatia de rosu si negru, cu accente de bej.

Patul, elementul central al dormitorului

In stilul asiatic, patul este elementul central al dormitorului, astfel ca este esential sa se potriveasca acestui stil. In plus, trebuie sa ai mare grija si de lenjeriile pe care le folosesti. Foloseste lenjerii luxoase, din matase si satin. Poti alege si cuverturi din dantela sau brocart, foarte luxoase si decadente.

Cuverturile cu modele geometrice sunt ideale pentru astfel de dormitoare. Bej, negru, maro, verde sau rosu sunt culorile vedeta care se potrivesc cel mai bine cu stilul asiatic.

Mobila potrivita pentru un dormitor asiatic

De obicei, mobila asiatica este joasa si in culori inchise. Negrul si tonurile de maro sunt cele mai potrivite culori pentru mobilierul asiatic. De asemenea, poti opta si pentru mobilier din bambus, care este perfect pentru stilul asiatic.

Daca peretii din dormitor sunt vopsiti in tonuri de verde poti cumpara mobilier din bambus, care sa confere camerei tale o atmosfera calma si relaxanta. De asemenea, in dormitorul asiatic poti folosi si mobilier de culoare maro, care sa se potriveasca cu obiectele rosii sau negre.

Pentru a echilibra tonurile inchise, poti folosi si cateva piese de mobilier in tonuri de alb sau bej. Pe piata exista insa si seturi speciala de mobila, care se incadreaza in stilul asiatic. Vei avea astfel un decor unitar. Aceste seturi de mobilier sunt compuse din pat, sifonier, noptiere si comada, toate aceste obiecte de mobilier potrivindu-se intre ele.

In general, mobilierul pentru dormitorul in stil asiatic trebuie sa fie simplu, cu linii fine si clare, care sa transmita eleganta si simplitate.

De asemenea, in dormitor poti folosi si lustre speciale, in stilul asiatic. Felinarele din hartie sunt frumoase, in diverse culori si modele si confera dormitorului tau un accent asiatic. In plus, poti decora dormitorul si cu diverse obiecte in stilul asiatic.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea