Amenajarea casei

#handmadebyrobots

Decoratiuni ceramice delicate, turnate de brate robotice

Datorita noilor tehnologii, casa ta se poate bucura acum de un tip aparte de ceramica. Iar tu, de mici obiecte speciale, firave, care incanta simturile si sufletul totodata. Decoratiuni si obiecte de uz casnic, de la pahare si vaze la sculpturi sau placute pentru pereti, toate cu forme atipice, curgatoare, de care este imposibil sa nu te indragostesti si, cu greu sa stai pe langa ele, fara sa iti doresti sa le atingi.

 

Ceramica, intre functionalitate si estetica

Ceramica este adanc inradacinata ca material functional in istoria omenirii, datand inca din anul 12000 i.Hr., din Asia, cand lutul lua forma vaselor necesare traiului. Odată ce oamenii au descoperit ca lutul poate fi gasit in abundenta si transformat in obiecte, mai intai amestecat cu apa si apoi ars, i-au dat functionalitate. Secolul 21 isi propune sa modeleze lutul ca explorare a stiintei si tehnologiei, cu accent pe estetica si perceptie.

Forme rezultate din programare

Ground Digitalia este un atelier de ceramica contemporana, care prelucreaza digital fiecare forma, pentru ca tu sa ai o experienta multisenzoriala. Folosindu-se de programare, prin scriere de cod, sunt generate forme computerizate. Formele respective sunt apoi preluate si construite din lut sau portelan, prin turnare, cu ajutorul unor brate robotice / imprimante 3D, care depun straturi subtiri, de 1 mm, asezate unul peste altul, cazand aleatoriu sub influenta gravitatiei. Toate obiectele ies texturate, cu geometrii complexe, greu sau imposibil de facut cu mana libera, putandu-se observa pe produsul finit, liniile rezultate dn procesul de imprimare 3D.

In urma turnarii, se urmeaza aceeasi pasi ca orice piesa ceramica produsă prin metode traditionale de productie - sii anume, ardere si glazurare.

Pamant si tehnologie, in trend cu inovatia

La final, din jocul „firului de lut”, din pamant, apa si foc supuse tehnologiei rezulta obiecte decorative extravagante, cu forme neasteptate, organice, dinamice, cu goluri, curburi si geometrii care mimeaza tipare din natura, intretesute sau triangulate irational - sculpturi digitale ce se lasa in voia gravitatiei. Obiecte decorative construite din lut si portelan in atelierul Ground Digitalia, prin metode moderne, redefinesc si infrumuseteaza orice coltisor din locuinta sau biroul tau in ton cu ceramica decorativa din plan international, exprimand simultan putere si gingasie, arta si stiinta, evolutie tehnologica si apropiere de natura.

http://www.ceramicadigitala.ro

https://www.facebook.com/atelierprintare3dceramica/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului