Amenajarea casei

#spalatorie #rufe #masina de spalat #masa de calcat #rafturi

Cum transformi spalatoria intr-un spatiu eficient si atractiv

Locul in care sta masina de spalat este adesea impartit cu baia, in spatiile mici sau se afla intr-o camera separata a casei, acolo unde spatiul este unul generos. Insa in ambele cazuri, spalatoria este folosita stric pentru rolul sau practic si nu de putine ori acest spatiu ar putea fi imbunatatit, transformandu-l intr-un eficient, dar si atractiv .


1 Vopseste peretii din spalatorie


Daca dispui de o camera unde ai masina de spalat, coloreaza-o in nuante placute, proaspete, precum alb, albastru, galben etc. De exemplu, poti folosi un fundal alb si un mobilier de culoarea lemnului natural, pentru un efect relaxant, clasic. O alta varianta este sa mizezi pe combinatia de alb si bleumarin, in diverse ipostaze: patratele, carouri, linii, flori marunte etc. Putina culoare pe pereti poate face minuni, transformand aceasta camaruta uitata intr-un spatiu vesel, in care iti face placere sa-ti faci treburile casnice.


2 Pozitioneaza masina de spalat corespunzator


Gaseste cel mai bun loc pentru masina de spalat, departe de sursele de caldura sau de apa, pentru a preveni rugina. Fiind un aparat electrocasnic voluminos, cel mai bine este sa stea intr-un colt.


3 Foloseste rafturi


Pozitioneaza in jurul masinii de spalat rafturi deschide la culoare, care sa dea incaperii un aer relaxat, aerisit. Exploateaza spatiul pe verticala, acolo unde locul este stramt, astfel incat sa ai rafturi de depozitare de jos pana sus.

Se poate crea si un mobilier special pentru spalatorie, cu un blat sub care se aseaza masina de spalat si cu un sertar special, in care este “ascunsa” masa de calcat . Aceasta poate fi trasa afara la nevoie si pusa la loc, dupa ce ai terminat treaba.

Pune pe rafturi recipientele cu detergent si balsam de rufe , cosuri, prosoape, diverse recipiente atractive. De exemplu, poti folosi borcane de sticla transparenta, cu un capac metalic deosebit, in care sa tii carligele de rufe.

Un alt truc este sa pui detergentul uscat de rufe intr-un astfel de borcan, impreuna cu o lopatica precum cele cu care se joaca copiii in nisip. Intregul ansamblu va avea un aspect modern, inedit si foarte placut.

Un alt obiect util si atractiv il reprezinta sacosele impartite in segmente separate, fiecare segment avand infatisate in exterior gradele la care trebuie spalate rufele. Iti mai ramane doar sa umpli sacosa cu hainele respective.


4 Foloseste cosuri variate


Poti pune pe rafturi cosuri mari, in care sa depozitezi produsele pentru spalat si rufaria. Gasesti pe piata cosuri diversificate, atractive, din diverse materiale, culori si texturi, care sa fie nu doar practice, dar si atractive.

Pentru rufele murdare poti folosi cosuri opace, din materiale naturale precum rachita.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului