Amenajarea casei

#frigider #decoratiuni casa #magneti de frigider

Cum sa realizezi magneti de frigider

Magnetii de au devenit o decoratiune extrem de populara in ultima vreme. Foarte multe obiecte se pot transforma in cu putina pricepere. Iti poti accesoriza propriul frigider sau ii poti oferi sub forma de cadou prietenilor.
 

Pentru a realiza de frigider, ai nevoie de urmatoarele materiale, usor de procurat:

  • orice obiect pe care vrei sa il transformi in magnet de frigider;
  • lipici transparent cu fixare rapida si puternica;
  • foarfeca si cutter;
  • bucati de sticla de mici dimensiuni;
  • bucati de magnet de dimensiunea unei unghii.


1 Alege imaginea mangnetului. Acesta este momentul de creativitate care va fi rasplatit mai tarziu. Poti folosi o fotografie, o imagine dintr-o carte veche, o hartie decupata din ziar sau de pe o cutie de carton, o harta miniaturala, o bucata de material textil sau etc. Orice se poate transforma intr-un magnet de frigider.

Daca ai talent la desen, poti desena singur direct pe foaie sau poti crea o imagine pe calculator pe care o scoti apoi la imprimanta pentru a le transforma in magneti de frigider .

Fotografiile care-ti sunt dragi, desene ale copiilor sau fragmente din scrisori pot fi fixate pe frigider tot cu ajutorul magnetilor de frigider.

2 Cumpara cateva bucati rotunde sau dreptunghiulare, din sticla, de la orice magazin cu articole de bricolaj. Spala bine fiecare bucata de sticla, folosind apa calda si sapun, astfel incat lipiciul sa adere foarte bine mai tarziu.

3 Imaginea sau obiectul care va fi transformat in magnet trebuie taiat la dimensiunea exacta a bucatii de sticla. Poti folosi o foarfeca sau un cutter. Ar fi bine sa delimitezi mai intai cu un creion , forma exacta pe care vrei s-o decupezi, dupa dimensiunea bucatii de sticla.

Inainte s-o decupezi, gandeste-te cum va arata ca magnet de frigider, dupa ce ii reduci dimensiunile. Faci asta pentru a fi sigur ca ai ales imaginea potrivita si i-ai gasit dimensiunile necesare.

4 Bucata de sticla va ramane la suprafata, pentru a proteja imaginea de umezeala sau praf. Aplica un strat de lipici transparent peste imaginea decupata si preseaza bucata de sticla de ea, potrivindu-le astfel incat sa se suprapuna exact. Sterge rapid excesul de lipici care apare pe marginile viitorului magnet de frigider.

5 Dupa ce s-a uscat stratul de lipici dintre imagine si sticla, mai adauga un pic de lipici pe spatele imaginii, in locul in care vei lipi magnetul propriu-zis. Adauga o bucata de magnet acolo si aplica iar putina presiune pana se fixeaza.
 

Alte idei de magneti de frigider


- Transforma capacele metalice de la sticle de bautura in magneti de frigider. Pentru asta, ai nevoie de cateva capace viu colorate, care au ramas nedeformate dupa ce au fost indepartate de pe sticle. Tot ce ai de facut este sa le cureti bine, sa aplici putin lipici cu fixare puternica in interior si sa fixezi acolo o bucata de magnet.

- Bucatile de sticla transparenta se pot transforma si ele in magneti de frigider, daca le pictezi, colorezi, vopsesti dupa propria imaginatie. Amesteca vopseaua tempera cu putin daca vrei sa reziste la umezeala.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea