Amenajarea casei

#obiecte de ornament #decoratiuni casa #sticle colorate #sticla

Cum sa decorezi cu sticle colorate

Sticlele colorate reprezinta cea mai la moda metoda de decorare cu materiale reciclate . Avand in vedere ca foarte multe produse alimentare sau cosmetice ajung imbuteliate in sticle, dupa ce ai consumat continutul lor, le poti refolosi si transforma in obiecte de decoratiuni. Iata cateva idei care sa te ajute sa decorezi casa cu .

1 Sticla colorata are nevoie de lumina pentru a ne incanta cu farmecul sau. Ia in considerare montarea unei etajere realizate din sticla sau oglinda, de-a lungul ferestrei de la bucatarie. O poti umple cu sticle de diverse culori. Astfel, nu va mai fi o misiune atat de neplacuta cand ai un curcubeu de sticla in raza vizuala.

2 Multe produse alimentare sunt vandute in recipiente minunate din sticla, inclusiv uleiul de masline sau otetul cu diverse arome. Aceste sticle compacte se pot transforma in vaze perfecte pentru flori, pe care, intre timp, le poti expune alaturi de alte sticle frumos colorate.

3
Un rand de sticle cu cate o singura floare in ele poate deveni un punct de atractie, daca le plasezi pe etajera de deasupra semineului.

4 Sticlele colorate care au capace sau dopuri pot fi decoratiuni minunate pentru baie. Transfera continutul sticlelor din plastic, cu gel de dus sau sampon, in sticlele colorate si expune-le pe o etajera sau pe .

Daca lipesti o bucata de funda de-a lungul etajerei de sticla, te asiguri ca recipientele sprijinite pe ea nu vor aluneca.

Nu este recomandat sa asezi pe marginea cazii recipiente de sticla, deoarece se pot sparge foarte usor.

5 Sticlele colorate sunt recipientele perfecte pentru depozitarea colectiilor de obiecte mici. Cioburi colorate, pietricele cu forme interesante, scoici si melci sau chiar bomboane frumos colorate pot uimitor daca le pui in sticle si le expui pe o etajera.

6 Sticlele colorate de mari dimensiuni pot fi umplute cu tot felul de obiecte care-ti amintesc de momente placute. Marturii de la nunta unei prietene, jucarii miniaturale, nasturi, nisip sau fotografii mici sunt doar cateva dintre obiectele care pot da un plus de personalitate colectiei de sticle colorate .

7 Leaga o funda in jurul unei sticle colorate si prinde de ea o eticheta de hartie pentru cadouri. In interior poti pune flori uscate si maruntite, pana se umple cel putin jumatate din ea. Vei obtine atat un obiect decorativ deosebit, cat si un cadou originial si ingenios.

8 In bucatarie, sticlele colorate pot deveni chiar recipiente creative si originale pentru depozitat alimentele. Uleiurile aromate, otetul si chiar bauturile alcoolice facute in casa vor arata mai impresionant daca sunt tinute in sticle decorative.

9 Pentru cei mai indemanatici, sticlele colorate pot deveni abajururi interesante. Ai nevoie de o bormasina cu burghiu special, cu care sa gauresti fundul unei sticle, dar si de un instrument cu care poti taia sticla la dimensiunea dorita. Restul accesoriilor pentru realizarea unei veioze se gasesc in magazinele de profil.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului