Amenajarea casei

#casa #amenajare casa #organizare casa # organizare casa vara

Cum sa iti organizezi casa pentru vara

Vara se apropie cu pasi repezi asa ca este momentul sa cureti si sa organizezi intreaga casa. Insa, unele spatii din locuinta sunt mult mai aglomerate si dezordonate. Bucataria, garajul, holul de intrare sau dulapul sunt cele mai dezordonate spatii, astfel ca este indicat sa incepi organizarea de aici.

Incearca sa aranjezi hainele si obiectele de iarna in spatii mai greu accesebile. Adu la indemana lucrurile si accesoriile de vara pe care stii ca le vei folosi mai mult. De asemenea, sorteaza si obiectele de plaja si vacanta.

Iata mai jos cateva sfaturi care sa te motiveze si sa te inspire sa creezi spatiul perfect in care sa locuiesti in aceasta vara.

Pregateste casa pentru vara:

1. Fa ordine. Primul pas catre o casa organizata este sa fie curata si ordonata. Este aproape imposibil sa ai o casa organizata daca este prea aglomerata sau in dezordine. Garajul, buataria, dulapurile din dormitor sau holul de la intrare sunt de obicei cele mai aglomerate locuri din casa ta. Incearca mai intai sa faci ordine aici si vei simti cum locuinta ta prinde contur.

Dupa ce ai facut ordine in aceste locuri, dar si in restul casei, incearca sa arunci din casa obiectele vechi, stricate sau pe care nu le mai folosesti. In acest fel vei salva mult spatiu, iar locuinta ta va fi mult mai aerisita.

2. Organizeaza locuinta. O parte din organizare inseamna sa te pregatesti pentru ce va urma. Gandeste-te la lucrurile de care vei avea nevoie in lunile de vara si la cat timp vei petrece in aer liber. De asemenea, gandeste-te la activitatile in aer liber ale copiilor, la biciclete, role si alte echipamente sportive pe care le vei folosi mai mult in lunile calde.

3. Organizeaza bucataria. Pregateste bucataria si dulapurile din bucatarie pentru vara. Incearca sa le organizezi cat mai bine, astfel incat sa ai la indemana toate lucrurile de care ai nevoie. Muta vesela grea in rafturile de mai sus si adu la indemana vesela mai usoara, din plastic sau din sticla colorata.

Fa loc intr-un dulap la obiecte de bucatarie destinate petrecerilor de vara. De asemenea, curata si ustensilele pe gratar, pe care cu siguranta le vei folosi mai des.

4. Organizeaza garajul. Garajul este domeniul barbatilor, insa este important sa ii atragi atentia asupra importantei ordinii si curateniei si in acest spatiu. Organizeaza cat mai eficient ustensilele de casa, de gradina sau accesoriile pentru masina.

De asemenea, pune la indemana castile pentru bicicleta si accesoriile pentru plaja. Foloseste la maxim tot spatiul din garaj, chiar si peretii, pe care poti agata diverse obiecte si poti instala polite.

5. Organizeaza holul de intrare. Holul de intrare este si primul lucru pe care musafirii il vad. Aceasta zona a casei trebuie sa fie cat mai curata si bine organizata. Aseaza in aceasta zona o bancuta cocheta si un cuier modern, in care sa agati hainele si gentile.

6. Organizeaza dulapul. In sezonul cald, foloseste la maxim spatiul din dulap. Fa loc hainelor de baie si de plaja. De asemenea, organizeaza si obiectele pe care le iei in vacanta.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea