Amenajarea casei

#casa #amenajare casa #amenajare dormitor #dormitor baiat

Idei de amenajare a unui dormitor de baiat

Amenajarea de succes a unui dormitor de baiat trebuie sa imbine functionalitatea cu elementele decorative specifice unui astfel de spatiu. Descopera, in continuare, cateva idei de amenajare pentru o camera destinata unui baiat!

1. Pat supraetajat

O achizitie nepretuita in dormitorul unui baiat este patul suprapus. Piesa de mobiler este cu atat mai binevenita cu cat spatiul este mai restrans. In plus, in acest fel, vei aborda cu succes problema vizitelor peste noapte ale micutilor din familia ta sau ale prietenilor cu copii. Patul suprapus trebuie sa fie realizat din materiale solide si poate include desene preferate de baieti.

2. Dormitor predominant alb

Daca vrei ca dormitorul baiatului tau sa nu necesite o reamenajare de proportii atunci cand micutul va atinge varsta pubertatii si, ulterior, a adolescentei, mergi pe amenajarea intr-o culoare neutra (evitand, asadar, culori precum albastrul), cum ar fi albul.

Poti zugravi peretii in alb, opta pentru piese de mobilier albe - dulap, masuta ori birou si chiar pat -, dar si pentru ferestre de un alb imaculat, alegand si un parchet, de asemenea, alb. In acelasi timp, poti merge pe lenjerie de pat alba, cu imprimeu specific copiilor, dar pe decoratiuni colorate, care sa inveseleasca dormitorul baiatului tau.

In ceea ce priveste covorul, acesta ar trebui sa fie mai rezistent la murdarie: poti opta pentru unul intr-o culoare inchisa, cum ar fi bleumarinul.

3. Spatii de depozitare jucause

Dormitorul unui copil trebuie sa includa si o multime de spatii de depozitare, necesare pentru a adaposti atat jucariile, cat si lenjeria de pat ori hainele micutului. Pentru un baiat, poti alege si cateva spatii de depozitare creative, cum ar fi o serie de cutii in forma de piese de Lego. Acestea pot fi ascunse sub un pat inalt, dar pot fi amplasate si in diverse puncte ale dormitorului, oferind un aspect jucaus intregii incaperi.

4. Dormitor pentru un baiat microbist

Unul dintre sporturile preferate ale baietilor, fotbalul, poate deveni o parte importanta a vietii celui mic. Daca este pasionat de acest sport, micutul va fi incantat de o camera amenajata pornind de la aceasta tematica.

Pentru a mentine bunul gust, poti incerca zugravirea peretilor intr-o nuanta de verde, care sa imite culoarea gazonului, dar opta pentru piese de mobilier alb. In continuare, alege o lenjerie de pat cu imprimeu specific si un covor care imita marcajele unui teren de fotbal. La nivelul peretilor ai mai putea plasa decoratiuni sub forma de mingi de fotbal de diverse dimensiuni.

5. Culori indraznete in dormitorul unui baiat

Pentru un baiat aflat la pubertate, culorile intense ar putea fi o alegere interesanta. Eliminand din ecuatie traditionalul bleu, poti incerca un amestec cromatic de maro si negru, stropit, pe alocuri, cu pete de culoare albastra.

Ai putea incerca, asadar, un dormitor cu pereti intr-o nuanta de maro, la care asortezi un pat metalic gri inchis, piese de mobilier cu aspect industrial si lenjerie de pat neagra, cu imprimeu. Pentru a lumina incaperea, alege corpuri de iluminat - lustra, lampadar, veioza - intr-o nuanta deschisa de albastru.

Foto : uktv.co.uk

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea