Amenajarea casei

#amenajare casa #stiluri design #stil contemporan #casa moderna

Cum sa iti amenajezi casa in stil contemporan

O este un spatiu elegant, o imbinare intre eclectic si confortabil. Pentru ca locuinta ta sa se transforme intr-un astfel de spatiu, iata cum iti poti amenaja casa in !

De regula, stilul modern sau stilul este definit de liniile curate, de atmofera confortabila si primitoare, spatiile deschise, culorile neutre si elementele inspirate de natura. Tinand cont de toate aceste aspecte, iata cateva sugestii de amenajare:
 

Modernizeaza o incapere clasica


O casa si o camera amenajata in stil traditional, clasic poate fi transformata intr-un spatiu contemporan cu ajutorului mobilierului bine ales. Mai precis, poti opta pentru piese de mobilier din piele - o canapea si fotolii elegante din piele naturala neagra sau maron - la care adaugi un strop de culoare prin intermediul unei mese de cafea simple, orange. Armonizeaza culorile adaugand cateva organe si albe. Petele portocalii vor crea un punct focal in incapere, fara a supraincarca spatiul din punct de vedere cromatic.
 

Favorizeaza patrunderea luminii in casa


Mobilierul cu linii drepte, specific stilului contemporan, poate parea dur si neprimitor - nu si atunci cand este inserat intr-o incapere care beneficiaza de o cantitate mare de lumina naturala. La crearea acestui efect vor contribui si texturile bogate si culorile deschise. Spre exemplu, opteaza pentru o canapea si fotolii crem, pe care sa le evidentiezi cu perne decorative roz. De asemenea, poti adauga o pictura moderna, asigurandu-te ca nuantele acesteia sunt compatibile cu cele folosite la decorarea incaperii.
 

Foloseste nuante de gri


Daca nu ai folosi nuante de cenusiu in nicio alta incapere a casei, in bucatarie acestea creeaza un efect deosebit, atunci cand sunt combinate cu stralucirea metalizata. O bucatarie in stil contemporan imbina armonios griul deschis al peretilor cu piesele de mobilier in nuante cenusii mai inchise si griul stralucitor al instalatiilor sanitare. Cromatica aleasa va tranforma bucataria intr-un spatiu sofisticat, dar placut.
 

Introdu stilul contemporan intr-un spatiu deschis


Stilul contemporan se pliaza perfect si intr-o locuinta care include bucataria si sufrageria in acelasi perimetru, fara a apela la pereti despartitori. Alege mobilier in culori neutre si nu ezita sa inserezi cateva detalii, cum ar fi parchetul din lemn natural sau masuta de cafea din sticla, care vor completa armonios spatiul amenajat in stil contemporan.
 

Adu natura in baie


Daca stilul contemporan include elemente naturale, acestea pot fi insirate cu succes in sala de baie pentru a obtine un spatiu elegant, sofisticat, aidoma unui spa. Incepe prin a varui in alb peretii baii, continuand cu parchet de lemn, schelet de lemn pentru cada si un scaun/bancuta de asemenea din lemn natural (daca spatiul o permite).

Completeaza decorul cu accesorii inedite in nuante de orange, albastru si galben. Decoratiunile vor contribui la crearea unei atmosfere relaxante, ideale in sala de baie.

Sursa foto: designofficeinterior.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea