Amenajarea casei

#ceasuri #decoratiuni casa #decorarea casei #ceasuri casa

Cum sa decorezi casa cu ceasuri

Moderne sau piese de colectie, ceasurile reprezinta o modalitate inedita de a schimba aspectul unei camere. Se potrivesc oricarui stil, sunt usor de intretinut si, in plus, vei sti mereu cat este ora.

Ceasurile ofera oricarei camere un aspect placut si forme interesante. Poti decora locuinta si cu vechi, pe care le poti gasi la targurile de antichitati. Ceasurile pot inlocui cu succes alte obiecte de decor , precum tablourile, devenind un punct de atractie pentru vizitatori.
 

Cum alegi ceasurile

Alege ceasuri cu personalitate, care sunt adevarate opere de arta . Cauta ceasuri mari, pictate, care infatiseaza scene de viata campestra, flori, cocosi, sticle si pahare cu vin sau alte motive rustice. Aceste ceasuri aduc locuintei tale culoare si o atmosfera confortabila.

Atunci cand achizitionezi ceasuri pentru decorarea locuintei, este indicat sa alegi ceasuri de dimensiuni si forme variate. Acest lucru va sparge monotonia galeriei de ceasuri.
 

Alege diverse obiecte auxiliare


Cand decorezi locuinta cu ceasuri, incearca sa combini cu alte obiecte de decor, care sa puna in evidenta un anumit tip de ceas. De exemplu, cauta ceasuri speciale, cu o rama deosebita. Alege si alte obiecte precum postere de arta, tablouri sau statuete.

De asemenea, cand decorezi cu mai multe ceasuri intr-o singura camera, incearca sa scoti in evidenta 2 - 3 piese mai valoroase, pe care sa le pozitionezi cat mai aproape unele de altele.
 

Foloseste obiecte colorate


Atunci cand decorezi cu ceasuri, incearca sa le scoti in evidenta cu ajutorul peretilor colorati sau obiectelor de mobilier. De asemenea, mai poti folosi si diverse forme pe care sa le agati de ceasuri.

Ceasurile sunt ideale pentru decorarea locuintei, insa trebuie sa ai grija sa nu exagerezi. Nu folosi prea multe ceasuri intr-o singura zona a camerei. Nu uita nici de ceasurile mai mici, care pot crea un aranjament placut. Foloseste 2 - 3 ceasuri pentru fiecare galerie .
 

Creeaza povesti cu ajutorul ceasurilor


Cand folosesti ceasurile pentru a decora peretii sau biblioteca locuintei tale este foarte important sa iti faci un plan si sa creezi o poveste.

Poti folosi ceasurile ca decoratiuni de sine statatoare. De exemplu, daca ai un ceas care seamana cu o floare il poti plasa deasupra unei mese sau a biroului. Vei crea astfel un colt original.

Ceasurile pot fi aranjate pe perete in functie de orele de pe globul pamantesc. Daca ai mai multi prieteni, raspanditi prin toate colturile lumii, poti personaliza aranjamentul ceasurilor, in functie de ora lor.

Ceasurile pot fi folosite si pentru personalizarea bibliotecilor, pentru a tine cartile si pentru a le conferi un farmec aparte.

De asemenea, in camera copiilor, ceasurile sunt extrem de utile, in special in primii ani in care acestia invata lucruri noi. Vor invata cat este ceasul, , lunile anului si alte lucruri interesante.

De asemenea, atunci cand decorezi cu ceasuri, le poti folosi si pe cele care nu mai sunt functionale, dar care sunt frumoase, au o poveste si scot in evidenta anumite obiecte din locuinta ta.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea