Amenajarea casei

#ferestre #draperii #perdele #aspect ferestre

Cum sa imbunatatesti aspectul ferestrelor

Ferestrele unei locuinte si modul in care le accesorizezi este extrem de important pentru aspectul general al casei tale. Perdelele si draperiile pot face ca sufrageria sau dormitorul tau sa para mai mari, mai confortabile si mai intime.

Atunci cand alegi perdelele si draperiile este foarte important sa tii cont de anumiti factori precum lumina naturala , materialele si culorile pe care le folosesti. De asemenea, poti accentua o camera tinereasca prin detalii si ornamente metalice. Dormitorul poate fi pus mai bine in evidenta cu ajutorul draperiilor lungi, in straturi.

Iata cum poti imbunatati aspectul ferestrelor:
 

Foloseste draperii din matase


Pentru o ambianta luxoasa si romantica in dormitorul tau decoreaza ferestrele cu draperii din matase, in culori calmante. Pentru mai multa intimitate poti utiliza draperii de culori inchise.
 

Fa combinatii


Intr-o locuinta moderna poti folosi mai multe tipuri de draperii pe care sa le folosesti in functie de momentul zilei. Astfel, pentru zi opteaza pentru draperii stralucitoare, care sa filtreze lumina si sa ii permita sa patrunda in locuinta. Pe timpul noptii opteaza pentru draperii opace, care sa iti ofere intimitate si un somn odihnitor .
 

Draperii din tavan pana in podea

 

Alege draperii masive cu care sa acoperi ferestrele de la tavan pana la podea. In acest fel, aspectul camerei se va schimba, va parea mai inalta si mai spatioasa. Cu ajutorul culorilor si imprimeurilor poti creea atmosfera in care sa te simti cel mai bine.

 

Draperii in mai multe straturi


Pentru un aspect confortabil si un spatiu mai mare in camera, poti folosi draperii in mai multe straturi. Alege draperii cu imprimeuri puternice, care au ceva de spus. Evidentiaza apoi draperiile cu ajutorul anumitor decoratiuni sau lampi.
 

Finisaje metalice


Daca iti plac decoratiunile si finisajele dramatice, poti folosi anumite detalii metalice, care sa accentueze perdelele si draperiile. De asemenea, poti opta pentru inele si rame din metal, cu diverse decoratiuni.
 

Inele supradimensionate


Pentru un aspect modern, poti folosi pentru prinderea perdelelor si draperiilor inele metalice supradimensionate. Sunt usor de intretinut si se potrivesc cu orice tip de material. Aceste inele sunt potrivite si pentru spatiile mici.
 

Acorda atentie materialelor


Un aspect foarte important de care trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa imbunatatesti aspectul ferestrelor este materialul pe care il folosesti. Alege materiale de calitate, moderne, care sa se potriveasca cu interiorul locuintei tale si care sa iti ofere confort si intimitate.
 

Lumineaza casa


Nu toate camerele locuintei tale trebuie sa aiba o atmosfera intunecata si intima. Bucataria este una dintre camerele de socializare, care trebuie sa fie luminoasa si vesela. Astfel, este recomandat ca pentru ferestre sa alegi perdele si draperii in culori deschise care sa lase lumina sa patrunda.
 

Alege culori in tendinte


Atunci cand alegi perdelele si draperiile pentru ferestrele tale, opteaza pentru culorile care sunt in tendinte si care se potrivesc locuintei tale. Tonurile de verde, turcoaz sau auriu sunt ideale in acest sezon.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea