Amenajarea casei

#scortisoara #intrebuintari casa #intrebuintari scortisoara #odorizant natural

Scortisoara: 7 utilizari practice in casa

Scortisoara este un condiment aromat pe care il folosesti adesea in bucatarie pentru a da un gust deosebit prajiturilor si nu numai. Ce ar fi, insa, daca ai incerca sa il utilizezi si in alte scopuri? Iata cateva utilizari practice ale scortisoarei in jurul casei!

1 Odorizant de camera

Parfumul deosebit al scortisoarei poate fi exploatat la maxim in intreaga casa. Nu trebuie decat sa amesteci apa cu cativa stropi de ulei de scortisoara intr-un recipient, dupa care sa pulverizezi solutia obtinuta in incaperile pe care iti doresti sa le parfumezi. In acest fel, ai parte in doar cateva minute de o reimprospatare a aerului din casa in mod natural si foarte ieftin!

2 Solutie impotriva moliilor

Daca moliile fug de levantica si naftalina, afla ca nu iubesc nici scortisoara. In consecinta, pentru a inlocui saculetele standard pe care le plasezi printre hainele din sifonier, alege sa folosesti un amestec nou, de scortisoara si alte mirodenii (in functie de preferintele personale) - ai putea opta pentru cuisoare, de pilda. Saculetii aromati iti vor parfuma hainele si, in tot acest timp, vor tine si moliile la distanta.

3 Potpourri

Tot pentru a te bucura de aroma de scortisoara in intreaga casa, ai putea porni de la acest condiment pentru a crea propriul potpourri. Amesteca plantele preferate si, la final, presara cateva fire de scortisoara. Daca iti doresti un potpourri mai deosebit, poti adauga intr-un vas cu apa fierbinte cateva bete de scortisoara, un pumn de cuisoare si alte mirodenii. Bucura-te, apoi, de aroma placuta imprastiata de mixul de mirodenii!

4 Solutie impotriva furnicilor

Pentru a scapa de furnicile care risca sa iti invadeze locuinta in sezonul cald, poti inlocui clasicele insecticide care pot dauna sanatatii cu un produs natural: scortisoara. Ce trebuie sa faci? Presara scortisoara in crapaturile si pe suprafetele prin care furnicile se strecoara in interiorul casei tale si insectele nu vor mai indrazni sa iti calce pragul.

5 Solutie impotriva larvelor de muste

Un studiu realizat in 2004 a dezvaluit ca anumiti compusi gasiti in uleiul de scortisoara sunt eficienti in stoparea dezvoltarii larvelor de muste. Drept urmare, pentru a evita problemele cauzate de prezenta nedorita a mustelor, apeleaza la scortisoara in detrimentul insecticidelor periculoase.

6 Apa de gura

Apa de gura este o solutie foarte usor de pregatit in casa. De aceea, daca preferi produsele naturale in detrimentul celor din comert, afla ca poti renunta la apa de gura din magazine pentru a o pregati pe cea proprie la tine acasa! Printre altele, poti incerca urmatoarea reteta: adauga 9 linguri de scortisoara la circa 250 ml de vodka. Lasa amestecul sa infuzeze timp de 2 saptamani, dupa care strecoara-l printr-un filtru de cafea.

7 Decoratiuni de Craciun

Mirosul de scortisoara aminteste inevitabil de perioada magica a sarbatorilor de iarna. Prin urmare, poti profita la maxim de acest efect, inserand bete de scortisoara in decoratiunile de Craciun. Mai precis, iti poti crea propriile ghirlande naturale pornind de la betele de scortisoara, pe care le poti combina cu alte produse dupa bunul plac.

Sursa foto: makingfamilydinnerhourpossible.blogspot.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea