Amenajarea casei

#eucalipt #sfaturi practice #frunze de eucalipt #intrebuintare eucalipt #indepartare daunatori #improspatare camere

Cum sa folosesti acasa frunzele de eucalipt

Frunzele de eucalipt pot fi folosite in casa atat in scop decorativ, cat si aromatic. Astfel, frunzele uscate pot fi utilizate in schimbarea decorului casei prin realizarea unor coroane pe care sa le agati in diferite locuri ale incaperilor: pe pereti, la usi etc. De asemenea, frunzele de eucalipt pot fi folosite si in aranjamente florale uscate, pentru un decor placut dau si pentru a parfuma incaperea.

Eucaliptul face parte din familia Myrtaceae si se prezinta sub forma de arbori sau arbusti cu frunza verde tot timpul anului. Fructul eucaliptului are forma de potir si poarta semintele ascunse.

Eucaliptul este un expectorant, un antibacterian si un antiseptic, cunoscut pentru efectele sale asupra cailor respiratorii si este recomandat in fitoterapie pentru tratarea tusei. Utilizarile eucaliptului sunt multiple, de aceea este bine sa nu uiti de aceasta planta, cand iti amenajezi gradina.

Cu ajutorul frunzelor de eucalipt poti trata ranile provocate de arsuri, ulcere si alte tipuri de rani de pe suprafata corpului. Iata si alte intrebuintari ale frunzelor de eucalipt in casa!


Eucaliptul folosit pentru indepartarea daunatorilor

Frunzele de eucalipt pot fi folosite cu succes pentru indepartarea gandacilor si a puricilor din casa. Pentru aceasta, poti aseza frunzele de eucalipt in zonele in care daunatorii persista.

Pentru a tine gandacii si puricii la distanta, este recomandat sa asezi frunzele de eucalipt intr-o cana sau intr-un borcan ori sa le pui intr-un plic.


Eucaliptul folosit pentru improspatarea camerelor

Pentru a econimisi bani, renunta la produsele odorizante si foloseste frunzele de eucalipt pentru a improspata aerul din camere! Pentru sufragerie si bucatarie, poti realiza frumoase decoratiuni folosind frunzele de eucalipt.

Astfel, aranjametele florale printre care sa adaugi frunze de eucalipt vor schimba total aspectul incaperilor si vor emana un aer proaspat. In ceea ce priveste baile si dormitoarele, poti folosi pliculete cu frunze de eucalipt pentru un aer frumos mirositor si revigorant.

Sursa foto: etsy.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea