Amenajarea casei

#accesorii #decoratiuni #mobila #mansarda #decorare casa #birou mansarda

Birou in mansarda: ponturi utile de amenajare

Mansarda este un loc excelent de amenajare a unui birou in propria casa, intrucat recreeaza fidel atmosfera minimalista si linistita propice unui mediu de lucru profesionist. Foloseste cateva ponturi utile de amenajare si ajuta-ti mansarda sa fie cel mai reusit birou de acasa!

Un birou in propria casa trebuie sa fie bine organizat, amenajat intr-un stil minimalist, corect iluminat si 100% functional. Aceste criterii de baza te ajuta sa lucrezi eficient in biroul tau din mansarda, mai bine decat la serviciu.


Paleta cromatica a biroului din mansarda

Este foarte important sa alegi o paleta cromatica a biroului in mansarda care sa reflecte lumina, intrucat acest spatiu al casei este in general privat de lumina naturala. Peretii vopsiti in nuante inchise si mobilierul sobru nu face decat sa intunece si mai mult incaperea, de aceea ai nevoie de tonuri deschise, neutre, care sa permita o iluminare propice si sa creeze o atmosfera tonica si plina de calm.


Stilul de design al biroului din mansarda

Daca bugetul iti permite, iti poti achizitiona cele mai moderne si practice piese de mobilier, preferabil cu design minimalist, care sa ocupe putin spatiu si care sa fie foarte confortabile. In schimb, daca nu vrei sa investesti sume consistente, rezuma-te la achizitionarea unui birou de calitate, cu multe spatii de depozitare.

In rest, rafturile si celelalte piese de mobilier pot fi improvizate din materiale mai vechi, care iti aglomereaza garajul si pivnita.




Iluminarea biroului din mansarda

Poti ajuta lumina naturala sa patrunda in mansarda, instaland o lucarna pe acoperis, chiar deasupra biroului. Daca spatiul iti permite, poti amplasa masa de lucru in dreptul ferestrei. Pentru lucrul din timpul noptii, o lampa de calitate, cu intensitate reglabila a luminii, este o investitie isteata si necesara in acelasi timp.




Spatiile de depozitare in biroul din mansarda

Forma neregulata a peretilor din mansarda nu te ajuta deloc cand vine vorba de spatii de depozitare montate pe verticala. In schimb, te poti folosi de cosuri, cutii si alte unitati ce pot fi amplasate pe podea, extrem de folositoare pentru organizarea obiectelor.

Un birou cu dulapuri si sertare incorporate te scapa de aglomeratie in biroul din mansarda, la fel si masutele mobile cu rotile, foarte utile intr-un birou de lucru. Monteaza rafturi acolo unde poti, avand grija ca ele sa blocheze lumina naturala care patrunde in interior!





Sursa foto: interioholic.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea