Amenajarea casei

#decoratiuni #decoratiuni interioare #amenajare #decorare apartament #apartament intunecos

Cum sa decorezi un apartament intunecos

Daca apartamentul tau este intunecos, dispune de ferestre mici, blocate de copaci, sau este situat in partea de nord, atunci trebuie sa gasesti cateva modalitati prin care sa luminezi locuinta.


Iata cateva sfaturi pentru a decora apartamentul:


Lucruri de care ai nevoie pentru un apartament luminos:

  • vopsea colorata
  • covoare colorate
  • fete de mese decorate
  • oglinzi
  • lampi
  • plante
  • flori.

 


Cum sa luminezi apartamentul intunecos


1 Vopseste peretii in culori luminoase. Foloseste culori precum galben, bleu, gris sau verde deschis. Incearca sa gasesti culori lucioase sau sidefate, care sa reflecte lumina. Daca iti plac culorile inchise, le poti folosi doar pentru anumite detalii si pentru a accentua peretii deschisi.

2 Acopera podelele cu covoare colorate. Pentru a lumina apartamentul, te poti ajuta si de covoare sau podele. Acestea trebuie sa fie in culori luminoase, vibrante. Daca poti, vopseste podelele sau alege parchet deschis de culoare. De asemenea, decoreaza cu covoare colorate, din materiale usoare, care sa nu incarce atmosfera.

3 Evita mobila de culoare inchisa. Incearca sa mobilezi apartamentul in culori deschise si sa eviti mobilierul foarte inchis. Poti opta si pentru mobilier colorat, in tonuri de rosu, albastru, galben. Daca ai insa mobilier inchis, incearca sa il maschezi.

De exemplu, poti folosi fete de mese colorate, cu modele fanteziste. Te poti ajuta si de paturi sau perne colorate, cu care sa decorezi canapelele si fotoliile.

De asemenea, pentru un apartament aerisit si luminos, poti folosi si piese de mobilier de mici dimensiuni, care sa inconjoare camerele. In acest fel vei avea foarte mult spatiu la dispozitie, care va mari si lumina vizual incaperea.

Decoratiunile pe care le folosesti este bine sa fie in culori vibrante, care sa puna in evidenta mobila si care sa atraga lumina.

4 Decoreaza cu oglinzi. Pentru a creea senzatia de spatiu si lumina, poti decora cu oglinzi, pe care sa le atarni in fiecare camera. Oglinzile reflecta atat lumina artificiala, cat si lumina naturala, care patrunde prin ferestere.

5 Foloseste draperii deschise la culoare. Pentru un apartament luminos, ai grija ca toate ferestrele sa fie bine spalate si curatate, astfel incat lumina sa patrunda cat mai bine.

De asemenea, evita perdelele si draperiile inchise la culoare, pe care sa le tii trase toata ziua. Alege perdele si draperii in culori deshise, pastelate si din materiale usoare, fluide. Matasea sau dantela sunt materiale ideale pentru un apartament intuncos.

Pentru un plus de culoare, poti decora ferestrele cu flori in vaza sau un ghiveci. Indicat este sa alegi plante mici de inaltime, cu flori colorate .

6 Decoreaza cu lampi. Adauga in apartament mai multe lampi, mici sau mari, care sa compenseze lipsa de lumina. Aseaza lampile mici pe birouri sau noptiere, iar pe cele mai aseaza in spatile libere. Alege lampi cu lumina puternica, care sa lumineze placut tavanul.

Lampile pe care le alegi trebuie sa fie si ele in culori deschise, pastelate si sa nu incarce vizual incaperea.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului