Amenajarea casei

#tablouri #amintiri familie #tablouri amintiri #creare tablou

Cum creezi propriile tablouri cu amintiri de familie

In orice locuinta exista maruntisuri pe care, de fiecare data cand faci curat, nu-ti vine sa le arunci. Sunt obiecte cu valoare sentimentala, lucruri semnificative pentru familia la. In loc sa le tii prin cutii in care umbli rar, cumpara rame adanci si expune-le. Afla cum sa-ti creezi propriile tablouri cu amintiri de familie.


1 Continutul tablourilor handmade


In interiorul ramelor de tablou poti pune o multime de lucruri adunate de-a lungul timpului: obiecte simbolice primite de la prieteni dragi, un cadou de la jumatatea ta, mosteniri de la bunici, maruntisuri aduse din vacante, obiecte simbolice care apartin copiilor (primii botosei de bebe) etc.

Daca, de exemplu, gasesti printre cutiile bunicilor scrisori de dragoste din tinerete sau poze alb-negru de epoca, le poti folosi pentru tablouri facute de tine.


2 Ramele


Alege rame din acelasi material sau din materiale care arata bine cand sunt expuse impreuna. Ramele trebuie sa fie mai adanci in cazul in care obiectul din interior nu este unul plat.


3 Cum realizezi tablourile

 

Nu te multumi sa fixezi pur si simplu pe fundalul tabloului obiectele alese. Foloseste brose, ace, tinte, magneti sau alte accesorii care s-ar potrivi in decor.

De exemplu, daca expui bucati mici dintr-o veche dantela , prinde-o cu o brosa. Daca pozele tale ii infatiseaza pe strabunici alaturi de animalele lor de la tara, prinde mai multe poze cu un magnet in forma de potcoava.

Pentru tablourile moderne, lipeste pe fundal stickere decorative sau hartie cu imprimeuri. Poti atasa carlige metalice aurii de care sa agati bijuterii sofisticate, pe care nu le poarta nimeni dar care sunt atractive pentru privitor. In acest fel, realizezi un tablou inedit si original.


4 Tip de etalare pe pereti


Foloseste suite de piese inramate, astfel incat impactul vizual sa fie mai puternic. Un trio cu articole din vacanta, precum bilete de intrare la obiectivele turistice, harti si vederi, iti aminteste de cateva vacante deosebit de frumoase. In acelasi timp, in loc sa platesti pentru tablouri, vei cheltui bani numai pe rame.

Sursa foto: designsponge.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului