Amenajarea casei

#pictura #lemn #pictura lemn #vopsea casa

Invata sa pictezi pe lemn si metal

Exista cateva principii simple in domeniul aplicarii vopselei, care difera in functie de fiecare material in parte, iar cunoasterea lor te poate ajuta sa transformi si imbunatatesti o multime de obiecte sau suprafete din casa. Cu o vopsea noua poti schimba aspectul podelei, poti transforma o piesa de mobilier sau poti infrumuseta o veranda invechita. Invata chiar acum sa manuiesti vopselele ca un profesionist.
 

Cum se vopseste lemnul


Primul pas este sa verifici atent suprafata lemnului si sa inlaturi toate celelalte straturi. Poti folosi o bucata de smirghel cu care sa freci bine lemnul, pana ajungi la stratul natural. Repara gaurile cu chit de lemn, asteapta pana se usuca si apoi finiseaza cu o panza de smirghel mai fina. La final, curata suprafata cu o solutie de apa calda si sapun.

Cand vopsesti lemnul, ia in calcul ca trebuie sa aplici intai class ="xirtireh" href="//www.acasa.ro/grund" title="grund">grund si apoi mai multe straturi deoarece lemnul absoarbe solventul din vopsea, ducand la uscarea lui prematura.
 

Cum se vopseste metalul


La fel ca in cazul oricarui material pe care vrei sa-l vopsesti, incepe cu o suprafata curata si uscata. Repara orice semn de coroziune, vopsea lipsa, rugina etc. Foloseste o perie de sarma daca este necesar, dar nu uita sa foloseti o masca de protectie impotriva prafului.

La final, curata portiunea metalica folosind o solutie de apa si detergent si lasa-l sa se usuce bine. Aplica un strat de grund care va ajuta vopseaua sa se lipeasca mai bine de metal si apoi vopsea. Nu uita sa te asiguri cqa vop[seaua cumparata este potrivita tipului de metal pe care vrei sa o aplici (inox, zinc, metal galvanizat etc)
 

Cum sa vopsesti podeaua


 Aproape orice suprafata care formeaza o podea poate fi pictata, de la beton la lemn, gresie, ceramica si pana la linoleum .

Trebuie sa incepi si aici prin curatarea suprafetei si aplicarea unui grund, inainte de vopseaua propriu-zisa. Vopselele pe baza de ulei se potrivesc bine cu podelele deoarece uleiul adera mai bine decat vopselele pe baza de apa.

Daca esti creativ, atunci alege un model geometric, cu motive etnice sau florale, inspirandu-te din imagini care te-au impresionat. Nu uita sa aplici un lac protector la final si sa innoiesti stratul macar o data pe an.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului