Amenajarea casei

# baie pod #amenajare pod #amenajare casa

Cum sa amenajezi o baie in pod! 7 idei din care sa te inspiri

Locuiesti la casa, dar nu ti-ai imaginat pana acum ca podul poate fi folosit si in alte scopuri decat acela de a fi un bun spatiu de depozitare? Mai nou, mansarda este un loc cu totul apare pe care unii il transforma intr-un spatiu util, asa cum este o baie.

Baia functionala de la mansarda

Mansarda casei este un loc care merita exploatat. Oricine locuieste intr-o casa cu mansarda stie cat de valoros este acest spatiu si cat de frumos si functional poate fi acesta transformat. Asa poate aparea un dormitor in plus, un loc de relaxare si distractie si, nu in ultimul rand, chiar o baie. Exista multe solutii inteligente pentru a include o cada, o cabina de dus si oglinda intr-o incapere, fie aceasta si cu tavanul inclindat.

Baie incapatoare pentru un cuplu

Piesa de rezistenta a acestei baii este de departe cada mare din incapere. Grinzile de lemn aplicate pe tavanul inclinat al baii, accentueaza mai mult aceasta zona. Aceasta baie extrem de primitoare pentru un cuplu are de asemenea doua chiuvete indentice, pentru un plus de confort.

Baie inalta cu ajutorul tapetului

Senzatia de inaltime in aceasta baie este realizata cu ajutorul tapetului. Exista numeroase modele care aplicate pe perete vor da imediat senzatia ca tavanul este mult mai sus decat in realitate, iar acest truc functioneaza cu atat mai mult in aceste incaperi cu tavanul inclinat, din mansarda casei.

Baie in stil rustic

Felul in care este pus in valoare tavanul in aceasta incapere face ca baia sa para mult mai mare decat este de fapt. Grinzile groase de lemn adauga un aer de relaxare si contureaza mai bine stilul rustic al baii. Corpurile de iluminat dispuse strategic pe tavan lumineaza baia pe timpul noptii.

Marmura si scanduri de lemn, combinatia castigatoare pentru baia de la mansarda

Marmura si scandurile de lemn sunt doua ingrediente perfecte pentru a decora baia de la mansarda. Chiuveta acoperita cu marmura si oglinda au fost asezate in locul in care tavanul era mai inalt. In locul din baie in care tavanul era cel mai jos a fost asezat un dulap si cada. O toaleta de mici dimensiuni se dovedeste a fi cea mai buna optiune pentru a maximiza spatiul din incapare. Pentru peretii placati cu scanduri a fost aleasa o nuanta deschisa de albastru, iar tavanul a ramas alb pentru a conferi profunzime incaperii.

Baia inundata de lumina naturala

In tavanul boltit al acestei baii amenajata in podul casei a fost facuta o fereastra care permite luminii naturale sa patrunda in incapare, in timpul zilei. Lux la superlativ este un alt termen in care poate fi descrisa aceasta baie acoperita cu marmura scumpa de Calcutta.

Baie imensa pentru toata familia

O familie numeroasa cu multi copii va aprecia o astfel de camera de baie incapatoare. Peretii acoperiti cu scanduri de lemn si lumina naturala care patrunde pe ferestrele din tavalul inclinat sunt punctele forte ale acestei bai extrem de stilate, dar in acelasi timp functionale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului