Amenajarea casei

# design casa #amenajare living #amenajare casa #design interior #living

Cum sa amenajezi livingul in aceasta vara! Idei din care sa te inspiri

Atmosfera de vara poate fi simtita si in interiorul casei tale. Si chiar daca principalele piese de mobilier raman aceleasi pe tot parcusul unui an, poti schimba anumite obiecte decorative in functie de sezon. Iar cand se apropie vara totul trebuie sa fie cat mai colorat si sa ofere un sentiment de prospetime si veselie.

De aceea, ti-am pregatit sase idei despre cum poti sa amenajezi livingul in aceasta vara.

Inlocuieste perdelele

Sursa foto: pxhere.com

Perdelele lungi si grele din living reprezinta o alegere ideala pentru perioada iernii, insa vara acestea pot retine caldura si soarele sa intre in locuinta ta. Iar atmosfera din casa va fi una inchisa si apasatoare.

Poti inlocui aceste perdele cu unele lejere, dintr-un material transparent sau mai opac, in functie de preferinte.

Lumineaza incaperea

Sursa foto: maxpixel.net

Pe perioada verii este indicat sa profiti cat mai mult de soarele de afara si sa il lasi sa patrunda in living. Poti chiar sa indepartezi perdelele si sa deschizi ferestele pentru a aerisi in mod corespunzator incaperea.

De asemenea, pentru a lumina camera seara si noaptea, poti folosi lampi cat mai simple, unele fabricate chiar din hartie. In acest mod, vei crea si senzatia unui spatiu mai primitor.

Adauga culoare

Sursa foto: unsplash.com

Ofera livingului un aspect plin de viata prin includerea unor obiecte decorative cat mai colorate. De la pernele de pe canapea si pana la tablouri sau alte piese de decor, orienteaza-te catre culori vii si vibrante precum galben, roz, verde sau turcoaz.

Nu te sfii sa folosesti nuante si modele cat mai intense, livingul trebuie sa fie o incapere care sa iti ofere energie si buna dispozitie.

Indeparteaza covorul

Sursa foto: pexels.com

Iarna este minunat sa ai pe podea un covor gros si pufos care sa te incalzeasca, insa pe timpul verii acesta isi pierde utilitatea. De aceea, nu ezita sa il strangi si sa il depozitezi intr-un dulap. Poti lasa podeaua goala sau, daca simti intr-adevar nevoia de a o acoperi cu ceva, alege un covor usor, precum cel de bumbac.

Amenajeaza cu flori si plante de sezon

Sursa foto: unsplash.com

Cea mai buna modalitate de a simti ca a venit vara si in casa ta este aceea de a umple fiecare camera cu diferite tipuri de flori si plante. Iar livingul este cea mai potrivita incapere pentru o astfel de amenajare. Plantele pot oferi nu doar un miros placut si un plus de oxigen, dar pot ajuta si la aspectul estetic.

Nu este nevoie sa folosesti aranjamente sofisticate, ci poti aduna cateva flori de sezon, care iti plac cel mai mult, si sa le pui in diferite ghivece, vaze sau chiar in borcane.

Decoreaza cu tablouri care sa te inspire

Sursa foto: pxhere.com

Cine nu viseaza sa isi petreaca toata vara pe plaja, bucurandu-se de razele soarelui si de apa marii? Si, cum acest lucru nu este intotdeauna posibil, poti aduce o mica parte din acel sentiment chiar in livingul tau.

Alege tablouri specifice sezonului de vara, cu picturi care sa infatiseze o plaja deosebita sau un ocean cu apa cristalina. In acest mod, vei reusi sa creezi o atmosfera mai vesela si mai relaxanta in livingul tau.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea