Amenajarea casei

# culori pastel #amenajare camera copil #camera copilului #amenajarea casei

Cum sa amenajezi camera copilului in culori pastel? Idei din care sa te inspiri

Alegerea culorilor pentru camera copiilor poate fi dificila. La urma urmei, selectia de culori nu este o stiinta exacta, nu? Studiile psihologice, efectuate in primul rand, de firmele de publicitate, sugereaza ca toate culorile pot influenta starea de spirit si comportamentul nostru. Acestea stimuleaza creierul si corpul si pot afecta sanatatea copilului tau. Studiile stiintifice au constatat, de asemenea, ca expunerea la anumite culori poate imbunatati obiceiurile legate de somn, poate spori puterea memoriei si chiar poate spori performanta academica - beneficii excelente pentru mintea si corpurile in crestere.

Ai incredere in instinctele tale

In timp ce stiinta poate genera generalizari utile, trebuie sa iti amintesti ca raspunsurile psihologice sunt profund personale. S-ar putea ai gusturi diferite in alegerea culorilor, bazate pe experientele personale si influentele culturale. Daca micutul tau iubeste culoarea rosie, nu-ti face griji cu privire la partile negative. Nu alege o culoare tipatoare ci opteaza pentru o nuanta pastelata, care sa nu-l agite, ci sa-i creeze senzatia de confort si calm.

De ce sa alegem culori pastel pentru camera copiilor?

Pastelurile sunt folosite pentru a ne oferi o stare de bine si de relaxare. Culorile pastel reduc tonul culorii si confera aspectul elegant si linistitor al peretilor unei camere de copii. Cele mai comune nuante pastelate sunt verde menta, roz prafuit, lavanda sau piersica. Culoarea combinata cu nuanta mobilierului si decoratiunile preferate pot da incaperii efectul special pe care il cauti.

Culorile pastel sunt perfecte pentru decorarea dormitoarelor copiilor, indiferent de varsta. Acestea pot fi decorate cu desene, poti lipi stickere pe ele sau orice alte decoratiuni doresti pentru a face camera mai atractiva pentru copii.

  • Nuantele de roz sunt fabuloase pentru camera unei fetite. Rozurile pastelate sunt versatile si potrivite pentru orice design, creand o lume de basm.
  • Tonurile de albastru pot echilibra dormitoarele baietilor, in timp ce pastelurile purpurii luminoase sunt excelente pentru dormitoarele fetelor.
  • De asemenea, poti utiliza tonuri de bej si gri pentru a crea un esign atragator pentru camera copilului.
  • Nuentele pastelate de verde, inspirate din natura, sunt culorile calme care ii vor induce copilului tau nevoia de a explora si de a cunoaste lumea inconjuratoare.

Vopsirea peretilor cu ajutorul vopselei lavabile si folosirea tapetului sunt simplu de folosit si constituie o metoda ieftina de decorare a oricarei incaperi. Adauga perne decorative, perdele de albe cu personajele preferate ale copiilor si vei da o pata de culoare incaperii.

Rafturile, cutiile si cosurile de depozitare sunt elemente functionale care pot aduce mai multa culoare in camera copilului. Gandeste-te la scheme de culori care includ pasteluri moderne sau tonuri de culori pastel, astfel incat sa creeze o armonie in dormitorul copiilului tau.

Sursa foto: mintymagazine.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea