Amenajarea casei

#bucatarie ordonata #amenajare bucatarie #bucatarie

Cum sa ai o bucatarie mai ordonata! 4 trucuri la care sa apelezi

Bucataria reprezinta o incapere in care ai nevoie de mult spatiu disponibil pentru a iti desfasura activitatile culinare intr-un mod corespunzator. Si, indiferent de dimensiunea acesteia, poti gasi oricand solutii suplimentare pentru a depozita tacamurile, oalele sau diversele produse de curatare.

 

In acest mod exteriorul bucatariei tale va fi ordonat si placut din punct de vedere vizual. Iata asadar 4 dintre cele mai la indemana trucuri la care poti apela.

1. Foloseste-te de partea interioara a usilor

O cale usoara pentru a obtine spatiu de depozitare suplimentar in bucatarie este sa te folosesti de partea din spatele usilor de la dulapuri. Poti aplica diverse mici rafturi sau suporturi pentru a stoca o varietate de obiecte, pornind de la recipientele cu mirodenii si pana la tocatorul de bucatarie. In acest fel vei elibera atat spatiul din interiorul dulapurilor, cat si de pe blatul sau masa de bucatarie.

2. Adauga sertare suplimentare sub dulapuri

Mare parte dintre modelele de mobila pentru bucatarie au piese de mobilier inalte, cu picioare atasate. In acest fel ramane suficient spatiu in partea de jos a dulapurilor pentru depozitarea suplimentara a unor obiecte.

Creeaza pe comanda sertare subtiri, care sa se potriveasca cu mobila din bucatarie si pe care sa le atasezi ulterior sub dulapuri. Acestea sunt usor de montat si se vor dovedi foarte utile pentru a aranja diverse obiecte precum produsele de curatare (bureti, lavete, , perii, solutii), pungulite, sacose, bolurile pentru animalele de companie sau diverse tavi.

3. Monteaza rafturi pe zonele exterioare ale dulapurilor

In cazul in care ai la vedere zone exterioare ale dulapurilor, acestea iti pot fi de mare ajutor. Monteaza rafturi sau bari cu carlige pe care sa poti depozita cu usurinta fie diverse tacamuri sau oale, fie cani sau pahare. Folosind aceasta metoda, nu numai ca obiectele iti vor fi la indemana atunci cand vei avea nevoie de ele, dar vei economisi si spatiul pe care acestea le-ar fi ocupat in interiorul dulapurilor sau sertarelor.

Astfel de rafturi sau bari pot fi montate si pe perete, nu doar pe dulapuri. Totul depinde de cat spatiu exterior ai la dispozitie si de cum va arata mai bine aspectul final al bucatariei din punct de vedere estetic.

4. Valorifica spatiul existent intre dulapuri sau in colturi

Mare parte din mobila de bucatarie dispune de spatii inghesuite existente pe colt, care raman de multe ori libere deoarece pare destul de greu sa poti depozita ceva acolo.

Insa nu este nevoie decat de putina imaginatie pentru a aranja diverse obiecte chiar si in aceste locuri. Pentru un astfel de spatiu poti crea un sistem pe baza de rotite pentru ca dulapul sa poata fi scos in exterior ori de cate ori vei avea nevoie sa scoti sau sa introduci produse. Fie ca alegi sa depozitezi tacamuri, condimente sau sticle de ulei, otet si vin, acest spatiu iti va fi extrem de util.

Solutii de depozitare suplimentara a obiectelor din bucatarie pot fi usor de gasit si de realizat. Nu este nevoie decat de putina imaginatie pentru a le adapta nevoilor tale si stilului bucatariei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului