Amenajarea casei

# alegere blat bucatarie # blat bucatarie #amenajare bucatarie #bucatarie #materiale #avantaje #dezavantaje

Cum alegi materialul pentru blatul de bucatarie? Avantaje si dezavantaje

Blaturile de bucatarie joaca un rol esential in stabilirea starii de spirit, intr-o bucatarie. Ele au, de asemenea, un rol functional de jucat deoarece servesc ca un blat adecvat pentru gatit, coacere, pregatire si alte nevoi. Aceste suprafete de lucru pentru bucatarie pot fi fabricate dintr-o gama variata de materiale. Fiecare dintre acestea are avantaje si dezavantaje.

Iata ce trebuie sa stii despre fiecare material din care se fabrica blaturile de bucatarie.

Granit

Granitul este, probabil, cel mai utilizat material pentru blaturile de bucatarie. Acest material se gaseste intr-o gama variata de culori. Daca alegi acest material trebuie sa stii ca fiecare bucata de granit este unica. Asadar, bucataria te va avea un design unic! In plus, este un ametrial rezistent care nu este afecta in timp de apa, caldura si rezista la zgarieturi. Prin urmare, semnele de uzura sunt minime.

Dezavantajul granitului este ca nu poate fi montat pe orice tip de mobilier. Fiind foarte greu, acesta poate fi montat doar pe dulapuri puternice si robuste, cum sunt cele din lemn masiv.

Marmura

Marmura este un material carese incadreaza perfect in orice decor interior. Suprafata sa luminoasa si culoarea unica fac ca marmura sa fie o alegere de neegalat pentru casele traditionale. Aceasta tolereaza bine caldura si, prin urmare, este o alegere potrivita pentru orice locuinta.

Cu toate acestea, marmura se pateaza usor. De asemenea, formeaza cu usurinta fisuri. Prin urmare, nu folosi marmura ca blat de lucru si ai grija sa nu asezi pe aceasta oale sau tavi fierbinti, petru a evita fisurarea.

Zinc

Acest metal pe care il intalnim in bucataria comerciala este acum un favorit si in locuintele noastre. Acest material de moda veche este o alegere buna pentru cei care iubesc consolele metalice. Zincul este un material maleabil adaptandu-se cu usurinta oricarui design de mobilier. Proprietatile antimicrobiene ale zincului sunt un alt atuu! De asemenea, zincul poate fi curatat usor cu ajutorul unei carpe din bumbac si o solutie speciala.

Cu toate acestea zincul este un material scump. Se zgaraie usor, si, in plus, oalele fierbinti lasa semne vizibile pe acesta. Acizii si lichidele pot, de asemenea, sa reactioneze cu suprafata si sa lase urme nedorite pe blat.

Pal laminat

Palul laminat este realizat dintr-un amestec de hartie, rasini si placi din particule topite intre ele. A fost o alegere populara multi ani la rand datorita costului mic. Blaturile din pal laminat sunt astazi la fel de elegante ca si suprafetele de lucru realizate din materiale scumpe. Multe modele imbunatatite imita pietre reale, lemnul si alte materiale scumpe.

Cu toate acestea, desi ofera un aspect placut bucatariei si este ieftin, palul este un material predispus la zgarieturi, arsuri si se poate pata usor. In plus, este sensibil la umezeaza, iar stratul de la suprafata se poate exfolia in timp.

Lemn masiv

Blaturile din lemn masiv sunt un plus pentru orice bucatarie. Intotdeauna isi pastreaza prospetimea si sunt ideale pentru bucatariile rurale, rustice si chiar cabane. In plus, zgarieturile care apar in timp pot fi reparate cu usurinta.

Blaturile din lemn masiv au insa si edvazantaje. Sunt sensibile la umezeala si la caldura ceea ce duce adesea la creaparea materialului sau chiar deformarea acestuia.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea