Amenajarea casei

#alegere canapea #amenajare casa #canapea

Cum sa alegi cea mai buna canapea pentru sufrageria ta

Canapeaua este una dintre cele mai importante piese de mobilier, regasindu-se in fiecare sufragerie. Uneori alegem canapele extensibile si pentru alte camere dintr‐o locuinta, deoarece sunt foarte practice, pentru ca se extind si se transforma intr-un pat confortabil.

Atunci cand vrei sa-ti cumperi o canapea trebuie sa tii cont de cateva criterii simple.

Cum stii daca o canapea este de calitate

Canapelele de buna calitate sunt grele si solide. Daca vrei o canapea rezistenta, nu achizitiona una cu schelet metalic sau din plastic, acestea au o durata de viata mai mica si vor trebui inlocuite in 2‐3 ani de la cumparare.

Spatarul canapelei

De obicei, cel mai mult timp il petreci pe canapeaua din sufragerie. Atunci trebuie sa tii cont de spatarul pe care il are. In prezent,in tendinta sunt modelele de canapele cu spatare joase. Acestea arata bine, dar ele nu ofera o pozitie foarte confortabila. Alege, in schimb, o canapea cu un spatar sau cu perne care sa iti permita sa ai o pozitie cat mai corecta.

Perne, arcuri sau burete

Sezutul canapelei este si el important. Exista varianta cu arcuri, perne sau burete, iar alegerea cea mai potrivita tine de felul in care te simti tu mai confortabil.

Tine cont insa ca sezutul sa nu fie foarte moale, dar nici foarte rigid. O poti testa inainte sa o cumperi, sa te asezi pe ea, sa‐i simti rigitatea si materialul, pentru a alege o canapea confortabila.

Din ce material trebuie sa fie canapeaua

Materialul canapelei este si el important. Orienteaza‐te spre fibre sintetice. Sunt mai rezistente si vor trece cu bine prin multiple curatari. Materialele sintetice mai au un avantaj. Sunt rezistente daca versi ceva pe canapea, pentru ca nu sunt la fel de absorbante. Modelele din piele sunt si ele o varianta eleganta.

Ce culoare sa aiba canapeaua

Atunci cand alegi culoarea canapelei nu trebuie sa tii cont de trenduri. Ce se poarta anul acesta nu se va mai purta la anul. Trebuie sa gandesti practic. O canapea alba este foarte pretentioasa pentru ca se murdareste repede. Asa ca, cel mai bine ar fi sa te orientezi spre o culoare neutra, care sa nu se demodeze, dar care sa fie si practica. Mergi pe tonuri de bej, maro, gri. Acestea sunt usor de combinat cu alte obiecte de mobilier si nu se murdaresc atat de repede.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea