Amenajarea casei

# pisica este suparata #comportament pisica #pisica #animale #animale de companie #ochi de pisica

7 semne ca pisica este suparata pe tine

Crezi ca pisica ta toarce si topaie pe langa tine pentru ca este fericita sa te vada? Acest lucru nu este in totalitate adevarat. Pisicile sunt recunoscute pentru mesajele complexe pe care le transmit si de aceea este important sa iti intelegi animalul de companie. Iata cum iti poti da seama ca pisica este suparata pe tine.

1. Te priveste de la distanta

Poate fi greu sa determini daca pisica te tine la distanta pentru ca este suparata sau pentru ca vrea un moment de solitudine. Daca prietenul tau blanos te evita constant, desi in mod normal este jucaus, poate fi un semn ca este suparat, speriat sau anxios. Pisica pastreaza distanta in momentul in care se sperie de un miros nefamiliar, o voce ridicata sau miscari rapide. Tot ce trebuie sa faci este sa ii dai spatiu, se va intoarce cand ii va trece.

2. Te maraie

Vei spune ca nu ai vazut niciodata pisica maraind, insa inseamna doar ca nu ai vazut niciodata o pisica suparata. O pisica poate scoate numeroase sunete pentru a isi exprima nemultumirea. Daca pisica te maraie tot ce trebuie sa faci este sa ii acorzi spatiu initial apoi sa ii oferi mancare, sa te joci cu ea sau sa ii vorbesti calm.

3. Are o atitudine defensiva

Daca ai o pisica, stii deja ca dupa privire iti dai seamna cand este momentul sa lasi pisica in pace. Pisicile se supara adesea cand rutina lor este perturbata. In momentul in care ii schimbi programul de masa sau de joaca, ochii pisicii tale iti vor spune ca e deranjata.

4. Evita jucariile

Jucariile sunt o sursa importanta de iritare pentru o pisica. Ea se plictiseste de aceeasi jucarie si este important sa le amesteci sau sa le pui in contact cu iarba pisicii pentru a le atrage atentia. Pisicile au nevoie de o multime de stimuli pentur ca sunt vanatori anturali si adora sa urmareasca si sa prinda obiecte.

5. Se ascunde sub canapea si nu vrea sa iasa

In momentul in care pisica se ascunde poti intelege ca este speriata sua nemultumita. Rezista nevoii de a o scoate afara deoarece ascunderea este un reflex protector si daca o fortezi sa socializeze inainte de a fi gata, poate deveni agresiva.

6. Arata ca un arici

Stereotipul unei pisici suparate este acea pozitie cu spatele arcuit si cu blana ridicata. Acest lucru ii da animalului impresia ca pare mai mare si mai intimidant. Indiferent de cat de amuzanta sau draguta ti se pare aceasta pozitie, nu este momentul sa interactionezi cu pisica. Ofera-i spatiul necesar sau exista posibilitatea ca ea sa te atace.

7. Isi tine urechile ciulite

In momentul in care urechile pisicii sunt date pe spate, acesta este un indicator sigur ca pisica este suparata. Doar pastreaza distanta si nu se va intampla nimic.

Acestea sunt unele dintre cele mai comune semne care iti spun ca pisica este suparata pe tine. Tot ce trebuie sa faci este sa ii oferi spatiul de care are nevoie pentru a se calma.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea