Amenajarea casei

#biroul de acasa #amenajare birou

Echiparea biroului de acasa: 4 obiecte de care ai nevoie

Declansarea pandemiei si restrictiile aferente au determinat multe companii sa mute activitatea angajatilor din birourile firmei in cele de acasa, iar aceasta schimbare a fost considerata benefica de multi dintre cei vizati. In multe sectoare s-a constatat ca angajatii care lucrau de acasa au dat un randament mai bun, astfel ca masura impusa in conditiile pandemiei a fost mentinuta si dupa ridicarea restrictiilor.

 

Comparativ cu perioada dinaintea pandemiei, a crescut considerabil numarul celor care lucreaza de acasa, asa ca am considerat ca un articol despre dotarea spatiului de lucru la domiciliu ar fi de interes.

Masa de lucru si scaun ergonomic

Nu trebuie sa pleci de la premisa ca vei putea lucra zi de zi stand intins in pat cu laptopul in brate, asa ca trebuie sa iti amenajezi si o masa de lucru pentru task-urile mai dificile. In functie de specificul activitatii, vei avea nevoie si de produse de papetarie si birotica, pe care le poti tine la indemana pe birou, intr-un fiset sau pe un raft suspendat.

Foarte important este scaunul, care trebuie sa fie unul ergonomic, pentru ca orele petrecute la birou sa nu se soldeze cu dureri de spate. Un astfel de scaun este recomandat pentru munca de birou, intrucat asigura o buna sustinere la nivelul coloanei vertebrale, reducand presiunea exercitata asupra acesteia in pozitia sezand.

Echipamente pentru sedintele online

Munca de acasa nu exclude participarea la sedinte, care, in cazul de fata, se desfasoara in format online. Cu aceasta ocazie trebuie sa comunici cu sefii si ceilalti colegi, iar pentru aceasta ai nevoie de o minima dotare tehnica.

Astfel, pentru a auzi ce se discuta si pentru a te putea face auzit la randul tau, iti recomandam o pereche de casti cu microfon, care se pot conecta usor la calculator sau laptop. De asemenea, in cazul in care nu folosesti un laptop cu camera, ai nevoie si de un webcam pentru a putea transmite si imagini video.

Daca activitatea ta presupune participarea la videoconferinte sau alte evenimente online importante, vei avea nevoie de un echipament mai performant si de o amenajare mai minutioasa a spatiului din care transmiti.

Lampa de birou

Se stie ca lumina natural influenteaza in mod pozitiv productivitatea indiferent de locul in care lucrezi. Tinand cont de aceasta, trebuie sa te asiguri ca biroul de acasa este bine iluminat pe timpul zilei.

Se poate intampla totusi sa fii nevoit sa lucrezi pana tarziu sau sa prinzi o zi mohorata, caz in care ai nevoie de o sursa de lumina artificiala. Lampa de birou este mai eficienta in acest caz, decat becul din tavan, astfel ca te sfatuim sa iti dotezi spatiul de lucru si cu un astfel de accesoriu.

Aceasta se amplaseaza pe birou in partea stanga, astfel incat lumina sa cada pe suprafata de lucru fara a fi obturara de mana ta dreapta atunci cand scrii.

Plante de apartament

Scopul plantelor de apartament nu este unul strict decorativ, acestea avand si rolul de a improspata atmosfera din locuinta. Este important ca spatiul in care lucrezi sa fie bine aerisit, iar o planta de apartament te poate ajuta in acest sens, avand capacitatea de a purifica aerul din incapere.

De aceea, in biroul tau de acasa ar trebui sa se gaseasca cel putin o planta de apartament, care te va ajuta sa te concentrezi mai bine asupra task-urilor pe care le ai de rezolvat. Evita totusi florile foarte parfumate, intrucat risti sa te alegi cu o durere de cap, iar acesta este ultimul lucru pe care ti-l doresti cand ai de lucru.

Acestea sunt dotarile minime care trebuie sa se gaseasca in orice birou amenajat acasa, insa lista poate fi completata cu alte obiecte utile, in functie de nevoi si preferinte.

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea