Amenajarea casei

#renovare living #stil clasic #casa de vacanta

Cum renovezi livingul casei de vacanta in stil clasic: solutii durabile si cu efect vizual

In ultima vreme, tot mai multe persoane isi investesc economiile intr-o casa de vacanta, undeva departe de agitatia orasului. Este o alegere inspirata, mai ales daca locuiesti intr-un apartament care nu iti ofera tot confortul pe care ti l-ai dori.

 

Chiar daca este o casa de vacanta, ea trebuie sa aiba toate functionalitatile si utilitatile necesare, dar si un design interior care sa-ti dea o stare de bine. Astfel, iti poti transforma cu usurinta weekend-urile in mini vacante, daca nu ai posibilitatea sa speri la un concediu mai lung, in viitorul apropiat.

Pentru ca o casa de vacanta inseamna si amintiri cu prietenii sau doar cu familia extinsa, in living, este momentul sa ii dai o noua infatisare. Ai posibilitatea sa te indrepti catre solutiile unui stil clasic in amenajare, de exemplu, pentru a oferi durabilitate si un efect vizual aparte. In cele ce urmeaza, iti prezentam cativa pasi care sa te ajute:

Opteaza pentru parchet din lemn masiv

Parchetul defineste intregul ambient al incaperii. O culoare aleasa cu bun-gust si in ton cu celelalte obiecte de decor ofera un aspect vizual care nu poate trece neobservat. Pentru living, unde traficul este intens, solutia avantajoasa ar fi parchetul din lemn masiv. Ai o varietate de optiuni dintre care poti alege (stejar, nuc, fag, in culori diferite). In plus, daca optezi pentru acest tip de parchet in livingul tau, te vei bucura si de:

  • structura stratificata, ideala pentru trafic intens;
  • rezistenta la finisarea repetata, datorita grosimii mari;
  • montare usoara, prin sistemul de fixare cu clic (DropLock);
  • mentinerea unui climat sigur in casa, garantat de certificarea A+ pentru emisii interioare;
  • o atmosfera deosebita, ce invita la calatorii relaxante in natura, pentru ca lemnul este o pardoseala calda si are o textura autentica.

Avand in vedere cele prezentate mai sus, alege un parchet din lemn masiv pentru o sufragerie de vis si transforma renovarea intr-un adevarat proces de creatie.

Creeaza simetrie in decorare

Stilul clasic se caracterizeaza prin simetrie si armonie. Asta inseamna ca in living trebuie sa se regaseasca un punct central, de unde sa inceapa intreaga renovare. Indiferent daca vorbim de elemente de decor sau de mobilier, acestea ar fi bine sa fie pozitionate simetric unele fata de altele.

Concret, intr-un living clasic, punctul de referinta poate fi reprezentat de semineu. Iar ca sa obtii o estetica aparte, deasupra acestuia poti aseza o oglinda supradimensionata, cu o rama speciala, in stil clasic. Intr-o astfel de sufragerie, poti integra doua fotolii, la distante egale si nu foarte apropiate de semineu, ca sa nu creeze disconfort cand aprinzi focul. Tot in aceeasi tema, o masuta din lemn este binevenita, la fel si o sursa de iluminare, cum ar fi un lampadar din lemn de mahon, cu abajur din bambus.

Simetria te ajuta sa ai un efect vizual placut si va pune in evidenta fiecare obiect din livingul tau. De asemenea, casa ta de vacanta se va transforma intr-un loc de vis, care iti va oferi confort maxim si relaxare.

Inlocuieste obiectele deja existente cu unele vintage

Stilul clasic iti da posibilitatea sa ai o incapere aerisita, dar cu obiecte care iti pun in valoare fiecare coltisor din sufrageria ta. In plus, poti face o combinatie deosebita cu elemente din alte stiluri, cum ar fi cel vintage.

Poti gasi obiecte vintage, de la scaune si mese din fier forjat pana la gramofoane si patefoane, in targuri de vechituri sau anticariate, daca nu vrei sa faci o investitie prea mare. Totodata, o biblioteca veche, un corp de iluminat sau anumite accesorii, pe care sa le folosesti strict de decor, iti vor schimba atat ambientul livingului, cat si starea.

Nu uita de obiectele de arta (tablouri, statui), fiindca sunt parte esentiala a stilului clasic. Cand alegi si o rama intr-un stil aparte, atmosfera se schimba in totalitate.

Daca te-ai decis sa iti amenajezi livingul din casa de vacanta intr-un stil clasic, ai facut alegerea potrivita. In acest mod, ai parte de un confort garantat si durabil, dar si de o incapere cu bun-gust. Stilul clasic iti ofera posibilitatea sa alegi solutii durabile si sigure, iar in acelasi timp, esti inconjurat de armonie.

FOTO: shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Cele 8 simboluri de bun augur. Tie care iti poarta noroc?

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare