Amenajarea casei

#designer #designer de interior #amenajarea casa

3 motive pentru care merita sa apelezi la un designer de interior

Indiferent daca iti renovezi apartamentul sau abia ai cumparat casa visurilor tale, euforia este repede anulata de toate detaliile de care te lovesti atunci cand vrei sa incepi amenajarea casei. Tehnica a avansat, exista pe piata produse care anticipeaza sau rezolva probleme de care nici nu stiai ca exista, iar micile detalii fac marile diferente. Din fericire avem posibilitatea de a consulta un designer de interior, care sa ne ajute cu cateva pareri pertinente pentru a evita un rezultat departe de asteptarile noastre.

 

Entuziasmul cumpararii unui apartament se poate compara doar cu sentimentul avut atunci cand iti iei o masina. Sunt momente importante din viata noastra la care visam in adolescenta si, odata ce le atingem, simtim adesea o responsabilitate uriasa.

Petrecem noaptea timp pentru a ne documenta temeinic insa, de multe ori, cu cat citim mai mult, cu atat suntem mai debusolati. Informatiile de pe internet nu sunt intotdeauna complete sau 100% corecte, meseriasii buni sunt rari, iar restul habar nu au sa ofere sfaturi utile (jobul lor este sa puna corect gresia sau sa nu lase dare de var pe perete), consultantii de vanzari din magazinele de bricolaj nu sunt mereu experimentati (sau amabili, fie vorba intre noi), iar experientele prietenilor care si-au amenajat recent casele pot fi total diferite de a noastra.

Iata 3 motive pentru care este bine sa consulti un designer de interior:

1. Desi implica plata unui onorariu, in final, datorita lui, vei economisi bani

Desi pare paradoxal, este o cheltuiala care te ajuta sa economisesti bani. Designerii de interior vor sti sa iti identifice nevoile, sa anticipeze problemele si sa rezolve cat mai usor hibele casei tale. Sunt lucruri care se pot repara sau schimba la final fara a da prea multe batai de cap si lucruri care daca sunt facute prost la inceput, asa raman. De exemplu, un profesionist te poate indruma unde sa montezi prizele in casa pentru a-ti fi utile, ce materiale de izolatie fonica sa folosesti pentru a nu deranja si a nu fi deranjat si care sunt accesoriile care pot da valoare casei tale, oferindu-ti o atmosfera placuta. Parte din jobul lor este incadrarea in bugetul clientului, ceea ce inseamna ca ne poate ajuta sa achizitionam toate cele necesare la un pret corect.

2. Castigi timp evitand greselile incepatorului

De multe ori, socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ. Se poate intampla adesea sa ne placa un design sau un obiect de mobilier care nu se potriveste cu structura casei noastre. Fara o parere avizata, putem cadea prada propriilor dorinte si, la final, sa realizam ca era o idee buna doar in teorie, nu si in practica. Pe langa extinderea bugetului, asta ar insemna si prelungirea timpului de lucru, aspecte extrem de importante pentru fiecare dintre noi.

3. Vei avea rezultatul perfect pentru casa si bugetul tau

Fie ca ne place mobilierul clasic alcatuit din corpuri mari sau cel minimalist, este important ca acesta sa fie in perfecta concordanta cu structura casei noastre si cu restul camerelor, pentru ca imaginea de ansamblu sa fie una armonioasa. Imbinarea pieselor de mobilier se realizeaza aparent usor inca din showroomul de unde alegem sa le cumparam, insa integrarea lor si alegerea accesoriilor potrivite necesita experienta unui profesionist.

Desi gasim online milioane de poze cu locuinte perfecte desprinse parca din povesti, indata ce ne apucam de propriul proiect descoperim ca alegerea si potrivirea pieselor este coplesitoare. Aici intervine rolul unui specialist, care ne poate ajuta sa facem cele mai bune decizii raportandu-ne la nevoile si bugetul nostru, astfel incat, la final, sa nu ne simtim nicaieri mai bine ca acasa.

FOTO: shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului