Amenajarea casei

#amenajare living #culoare #living

5 moduri prin care poti aduce culoare in livingul tau

Culoarea este cea mai importanta unealta decorativa. Pe langa aspectul estetic, nuantele pastelate, combinate intr-o maniera armonioasa, au puterea de a-ti oferi o stare de bine. In plus, culorile pot lumina orice incapere si, in acest fel, poti aduce o amprenta personala in fiecare spatiu din locuinta ta.

Daca si tu vrei sa aduci un strop de culoare in casa ta, poti incepe cu amenajarea livingului. In acest sens, ai la dispozitiei numeroase optiuni. De exemplu, poti alege o canapea speciala sau poti opta pentru infrumusetarea spatiului prin diferite detalii de efect. Iata 5 idei ingenioase pe care le poti aplica si tu:

Opteaza pentru un perete accent

Daca peretii sunt vopsiti intr-o singura culoare si ai inceput sa te plictisesti de aspectul lor, nu trebuie sa faci mari eforturi pentru a zugravi intreaga incapere. In schimb, poti opta pentru realizarea unui perete accent. Te poti orienta catre lambriu, piatra naturala, fototapet sau chiar o nuanta jucausa de lavabila. Foarte potrivite pentru acest concept sunt nuantele de verde marin, turcoaz si maro. Nu uita ca peretele accent trebuie sa nu fie acoperit de prea multe corpuri de mobilier.

Alege o canapea in nuante pastelate

Nuantele pastelate sunt la mare cautare anul acesta. Drept urmare, poti inlocui canapeaua veche cu una noua in culori, precum: galben, turcoaz, roz, verde sau albastru. O astfel de alegere poate schimba total aspectul camerei, chiar daca va fi singurul obiect colorat.

Cumpara perne decorative

Indiferent de nuanta sau materialul din care este confectionata canapeaua din living, pernele decorative reprezinta un must-have in casa ta. Poti alege perne de diferite dimensiuni, forme si culori. De exemplu, pentru o canapea in nuante neutre, precum: crem, gri, maro sau negru, poti alege perne viu colorate. De altfel, poti opta si pentru doua culori puternice. Joaca-te cu combinatia dintre galben si portocaliu.

Alege perdele albe si draperii colorate

Daca iti doresti perdele colorate, ar fi bine sa te mai gandesti. Odata cu trecerea anilor, se schimba si trendurile. In plus, poate anul viitor vei fi de parere ca o astfel de achizitie nu a fost una tocmai inspirata. Sfatul specialistilor este sa alegi perdele simple, albe, din materiale vaporoase, precum matasea. Si pentru ca ai nevoie de un strop de culoare, poti opta pentru un set de draperii in nuante pastelate, din aceeasi paleta cromatica cu pernele decorative sau canapeaua.

Adauga elemente naturale

Plantele naturale aduc un plus de prospetime casei tale. Cu sau fara flori, acestea contribuie atat la schimbarea aspectului general, cat si la curatarea aerului din incapere. In plus, specialistii in design interior sunt de parere ca poti folosi cat de multe plante iti doresti. Si ca un mic fun fact: intr-o incapere infrumusetata de aspectul natural al plantelor ar da foarte bine si un acvariu cu pesti.

Asadar, exista numeroase modalitati prin care poti aduce un strop de culoare in livingul tau, iar anotimpul calduros reprezinta cel mai bun moment in care poti demara un amplu proiect de reamenajare. Ai nevoie doar de putina inspiratie si de ceva timp pentru a pune toate detaliile la punct.

FOTO: canva.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare