Amenajarea casei

#plosnite #saltea pat #igienizarea casei #insecticid #insecte casa #plosnite de saltea #daunatori casa

Cum iti protejezi casa de plosnitele de saltea

Plosnitele de saltea sunt daunatori greu de inlaturat odata ce isi fac culcusul in patul tau! De aceea, pentru a evita problemele ulterioare, este important sa inveti sa iti protejezi casa de invazia plosnitelor de saltea. Afla ce trebuie sa stii in cele ce urmeaza!

1 Cum ajung plosnitele in casa?

Plosnitele de saltea vor ajunge in casa ta, de regula, aduse din calatoriile prin tara sau in strainatate, infiltrandu-se printre haine, in bagajele tale. La fel de bine, daca ai depozitat in podul casei anumite obiecte pe care, ulterior, vrei sa le readuci in incaperile locuintei, afla ca si acestea ar putea ascunde nesuferitele plosnite.

Prin urmare, cand iti desfaci bagajele, asigura-te ca igienizezi absolut tot ce ai adus acasa din vacanta, de la haine la prosoape si chiar trollerele in care s-au aflat acestea. Este important sa despachetezi in exteriorul casei, pe cat posibil (daca nu stai la casa, balconul ar putea fi o solutie de compromis). Aceeasi recomandare este valabila si pentru orice obiectele depozitate mult timp, pe care vrei sa le readuci in casa.

De asemenea, daca achizitionezi piese de mobilier de la anticariat, este esential sa le verifici si pe acestea inainte de introducerea lor in casa. Plosnitele se pot ascunde si in crapaturile mobilei, de aceea o inspectare minutioasa te va scuti de probleme ulterioare.

Nu in ultimul rand, tine cont de faptul ca plosnitele se pot deplasa de la un apartament/casa la alta, astfel ca, daca unul dintre vecini are locuinta infestata de plosnite, este important sa iei masuri preventive pentru ca daunatorii sa nu patrunda si in casa ta (poti apela la insecticide, in acest caz). Atentie si la pasari si lilieci, raspunzatori, in anumite situatii, de patrunderea plosnitelor in interiorul casei!

2 Afla ascunzisurile plosnitelor de saltea

Cand nu poate fi prevenita in totalitate, infestarea cu plosnite de saltea ar trebui tinuta sub control, astfel incat daunatorii sa nu se extinda nepermis de mult, iar tie sa iti fie foarte dificil sa mai scapi de ei. Iata, asadar, cateva ascunzisuri ale plosnitelor, pe care nu ar strica sa le verifici ocazional:
 

  • Plosnitele au tendinta sa se adune si inmulteasca in dormitoare, mai exact sub saltele, in rama de la pat etc.
  • Avand dimensiuni reduse, plosnitele se pot piti in crapaturi (din perete, podea etc.), dar si in obiecte decorative prevazute cu gauri, printre altele. Nu fi surprins daca vei gasi plosnite si dupa tablouri!
  • Plosnitele adora caldura. Asadar, daca iti patrund in locuinta, exista riscul sa le gasesti pitite si intre tastele laptopului sau a tastaturii calculatorului, in porturile USB etc. Partea cea mai neplacuta este ca se pot piti fara stirea ta in toate dispozitivele electronice pe care le scoti din casa!


3 Sfaturi finale

Iata si cateva ponturi finale care te vor ajuta sa tii plosnitele la distanta:
 

  • Astupa gaurile din perete, pardoseala etc. in care daunatorii s-ar putea ascunde.
  • Mentine curatenia si organizarea in interiorul casei: dezordinea este un mediu propice de dezvoltare a plosnitelor care beneficiaza, astfel, de o multime de locuri de ascunzatoare.
  • Aplica, periodic, un insectid, de preferinta ecologic, menit sa ofere o protectie suplimentara impotriva invaziei cu plosnite de saltea.


Sursa foto : nydailynews.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului