Amenajarea casei

#dormitor mic #amenajare camera #locuinta mica #camera mica

Cum faci o camera mica sa para mai mare

Locuintele mici au un farmec aparte, o atmosfera calma si intima, insa se confrunta cu o serie de probleme atunci cand vine vorba de decorat si amenajat spatiul. Pentru camerele mici trebuie sa faci o serie de compromisuri, sa fii foarte organizat si sa faci cateva schimbari in stilul tau de viata.

Daca iti doresti ca atmosfera din camera sa fie intima si confortabila, mobilierul inchis la culoare si peretii in tonuri calde pot face din spatiul tau o oaza de liniste.

Daca insa iti doresti un spatiu de desfasurare mai mare, trebuie sa faci cateva schimbari de decorare pentru a face o camera mult mai mare decat este in realitate. Cu ajutorul culorilor, pieselor de mobilier si obiectelor interesante de iluminat, camera ta va avea un aspect aerisit.
 

Iata ce poti face:


1 Fa curat. Mizeria, dezordinea si lucrurile aruncate la tot pasul accentueaza dimensiunile reduse ale unei incaperi. Incearca sa pastrezi camera curata si in ordine si sa fii mult mai organizat. Depoziteaza lucrurile de care nu ai nevoie zilnic in spatii speciale, in dulapuri si sertare.

2 Aranjeaza mobila. Piesele de mobilier si accesoriile care blocheaza vederea incarca si mai mult o camera mica. Incearca sa muti mobila in asa fel incat sa nu incarce privirea si nici sa incomodeze miscarea. In acest fel vei deschide spatiul si vei avea mai multa lumina in incapere. Incearca sa alegi piese de mobilier de dimensiuni reduse, pe care sa le distribui cat mai aerisit in camera.

3 Alege culori calde si deschise. Chiar daca culorile inchise pot oferi mai multa intimitate, culoarile deschise improspateaza camera, care are un aspect aerisit. Pentru un efect perfect, alege tonuri calde de albastru si verde.

4 Alege culori monocromatice. Atunci cand vopsesti peretii unei camere mici, incearca sa alegi culori din aceeasi gama si sa folosesti materiale si draperii in aceleasi tonuri. Culorile deschise si cele pastelate ofera unei senzatia de mai mult spatiu.

5 Asorteaza culorile peretilor cu mobila. Culorile contrastante tind sa delimiteze un spatiu. Piesele de mobilier in culori care se asorteaza cu peretii fac ca spatiul sa fie mai mare si nu distraga atentia.

6 Fa lumina. Orice camera va parea mai mare daca este bine luminata. Renunta la draperiile inchise la culoare si opteaza pentru perdele vaporoase, in culori pastelate. Instaleaza mai multe lampi si veioze, care sa mareasca spatiul.

7 Alege materiale transparente. Daca vei folosi materiale transparente spatiul camerei tale se va mari. Foloseste blaturi din sticla pentru mese si birouri si dulapuri fara prea multe sertare.

8 Alege tesaturi usoare. Tesaturile usoare din matase permit ca lumina sa patrunda si sa se reflecte mai bine in incapere. Alege tesaturi in culori monocromatice, iar daca vrei ceva mai complex, opteaza pentru tesaturi cu modele cu dungi sau flori.

9 Foloseste oglinzi. Oglinzile maresc vizual spatiul unei incaperi. Alege un punct de focalizare si indreapta oglinda spre el. In acest fel da impresia de adancime. Oglinzile reflecta atat lumina naturala, cat si lumina artificiala, ceea ce face ca incaperea sa pare mult mai mare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea