Amenajarea casei

#curatenie casa #sters praf #televizor lcd #curatare lcd

Cum cureti suprafata delicata a unui televizor LCD

Un televizor LCD poate reprezenta o adevarata provocare la curatenie. Cu o suprafata delicata, LCD-ul trebuie igienizat cu produse adecvate. Cum eviti greselile majore si iti cureti ca la carte televizorul LCD, afla in continuare!

Televizorul LCD, impreuna cu monitoarele de calculator de ultima generatie si cele ale laptopurilor si tabletelor, sunt inventii care au imbunatatit simtitor experienta utilizatorilor cu informatia vizuala. Cu toate acestea, ingrijirea lor este pretentioasa, intrucat folosirea unor instrumente nepotrivite de curatare poate duce la aparitia zgarieturilor si a pixelilor arsi la suprafata LCD-ului.

Prin urmare, pentru ca procesul de curatare sa nu aiba urmari neplacute, iata cateva sfaturi de care ai putea sa tii cont:
 

  • Inchide televizorul. In acest fel, vei identifica mai usor zonele prafuite si uleioase.
  • Foloseste o carpa uscata, moale, cu care sa stergi ecranul televizorului cu multa blandete. O alegere inspirata este carpa din microfibra, folosita la curatarea lentilelor de ochelari. Evita, insa, servetele din hartie, hartia igienica sau materialele textile de tipul celor desprinse dintr-un tricou vechi.
  • In situatia in care carpa nu indeparteaza toata murdaria, nu aplica mai multa presiune pentru a sterge praful sau zonele uleioase. O presiune prea mare poate duce la arderea unor pixeli.
  • Pentru a indeparta petele dificile, imbina carpa intr-o solutie de curatat (vezi mai jos). Evita solutiile care contin amoniac, alcool etilic, acetona, toluen, clorura de metil.
  • Nu aplica niciodata solutia lichida direct pe ecranul LCD-ului. Foloseste intotdeauna o carpa pentru a evita eventualele defectiuni.
  • Marginea de plastic a ecranului unui LCD poate fi igienizata cu o solutie universala de curatat. Este important, insa, ca aceasta sa nu ajunga si pe ecranul propriu-zis.


Solutii pentru curatarea unui LCD
 

  • Amesteca parti egale de alcool izopropilic (70%) si apa distilata intr-un pulverizator. Aplica solutia pe o bucata de material din microfibra si sterge cu blandete suprafata LCD-ului. Aceasta solutie este eficienta la indepartarea unor pete dificile, precum cele lasate de ceara de mobila.
  • O alta solutie eficienta de curatare a unui LCD are la baza, de asemenea, apa distilata. Aceasta poate fi folosita ca atare, in combinatia de mai sus sau cu otet. In cel din urma caz, amesteca parti egale de otet si apa distilata, dupa care poti demara igienizarea LCD-ului. Cu aceasta solutie poti scoate si pete mai putin obisnuite, cum sunt cele de cerneala.
  • Tot pete mai putin conventionale, cum sunt cele de spuma poliuretanica, pot fi indepartate de pe LCD cu ajutorul unei solutii care indeparteaza petele de uretan (o gasesti la magazinele de specialitate). Foloseste betisoare pentru urechi pentru a indeparta poliuretanul propriu-zis, fara ca solutia sa atinga LCD-ul, dupa care aplica, pe o carpa din microfibra, o solutie pentru igienizarea LCD-ului si sterge zona afectata.
  • Alte pete dificile, cum ar fi cele de marker sau creioane cerate, care pot aparea pe suprafata unui LCD, pot fi abordate cu ajutorul unui kit de curatare disponibil in magazinele de electronice si electrocasnice. Kitul include solutii de curatare ecologice, care nu lasa urme, cu proprietati anti-statice, plus o carpa din microfibra reutilizabila.


Sursa foto: ehow.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea